Χαρίτσης στο Ραδιόφωνο 24/7: Αποτρόπαια και καταδικαστέα η επίθεση σε Παπαδήμο

Χαρίτσης στο Ραδιόφωνο 24/7: Αποτρόπαια και καταδικαστέα η επίθεση σε Παπαδήμο

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση. Ξεκάθαρη λύση στο χρέος τώρα, είπε απαντώντας στις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις

Απολύτως αποτρόπαια και καταδικαστέα πράξη χαρακτήρισε την επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στο Live News στις οκτώ με τη Βίκυ Σαμαρά.

Ο κ.Χαρίτσης ευχήθηκε να πάνε όλα καλά για την υγεία του κ.Παπαδήμου και των ανθρώπων που επέβαιναν στο αυτοκίνητο και τόνισε: "Αυτές είναι ενέργειες, είναι εξελίξεις που δημιουργούν ανησυχία, αλλά νομίζω ότι το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να επιτείνουμε αυτή την ανησυχία, που αυτός είναι και ο στόχος αυτών των ενεργειών".

Σημείωσε επίσης ότι: "Οι αρχές θα πράξουν το καθήκον τους για την εξεύρεση των δραστών και από εκεί και πέρα η σκέψη μας είναι στα θύματα και στις οικογένειες τους και στην υγεία τους".

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση για το χρέος, ο κ.Χαρίτσης είπε ότι παρακολουθεί με έκπληξη τις ερμηνείες που δίδονται από κάποιες πλευρές στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (σσ περί αναδίπλωσης) και τόνισε: "Η θέση μας είναι ξεκάθαρη ότι σε αυτή τη κρίσιμη συγκυρία απαιτείται καθαρή συνολική λύση. Να βρεθεί μία λύση που θα άρει την αβεβαιότητα αφενός σε σχέση με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και σε σχέση με το βασικό δομικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας που είναι το θέμα του χρέους". Είπε επίσης ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει η σχέση των θεσμών και του ΔΝΤ και της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Κληθείς στο σημείο αυτό να σχολιάσει τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Ταμείο να παραμείνει στο πρόγραμμα χωρίς χρηματοδότηση μέχρι τις γερμανικές εκλογές, ο κ.Χαρίτσης είπε: "Εμείς όταν μιλάμε για ξεκάθαρη λύση, μιλάμε για μία λύση που θα δοθεί τώρα. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αναμονής μέχρι τις γερμανικές εκλογές για μία συνολική λύση."

SHARE: