Χατζηδάκης: Τιμούμε τον Παυλόπουλο, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη σταθερότητα

Χατζηδάκης: Τιμούμε τον Παυλόπουλο, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη σταθερότητα
Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης Eurokinissi

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τα ιδιωτικά και μη κρατικά πανεπιστήμια για λόγους ακατανόητους. Είμαστε μόνοι στον πλανήτη με τέτοιες απαγορεύσεις" τόνισε μεταξύ άλλων.

Την πεποίθησή του ότι εκλογές θα γίνουν τον Μάο εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκις μιλώντας στο News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. “Οσο νωρίτερα τόσο καλύτερα” σχολίασε και δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ εφόσον κερδίσει τις εκλογές θα καταργήσει την απλή αναλογική με νέο νόμο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ

Θέλουμε να υπάρχει κυβερνητική σταθερότητα. Γι αυτό είμαστε υπέρ της αποσύνδεσης της προεδρικής εκλογής από πρόωρες εκλογές. Το θέλει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί τότε ανησυχεί; Προφανώς θέλουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα στη χώρα. Το ομολογούν με τη στάση τους. Δεν παίρνουμε τοις μετρητοίς αυτά που λένε ότι θέλουν την επανεκλογή του Πρ. Παυλόπουλου. Κάνουν συνεχώς κυβιστήσεις. Τιμούμε τον κ. Παυλόπουλο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την πολιτική σταθερότητα. Αυτό που κάνουν είναι μια ξεκάθαρη ομολογία ήττας και δείχνει βούληση να μπουν παγίδες στη διακυβέρνηση ΝΔ. Μάνεσης και Τσάτσος ξεκάθαρα λένε ότι η επόμενη Βουλή πρέπει να έχει λυμένα τα χέρια της. Δεν έχει λογική να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές και μετά να εφαρμόζεται η πολιτική του. Δεν θα αποχωρήσουμε από τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει ό,τι τα κόλπα δεν πιάνουν πάντα.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τα ιδιωτικά και μη κρατικά πανεπιστήμια για λόγους ακατανόητους. Είμαστε μόνοι στον πλανήτη με τέτοιες απαγορεύσεις. Τους είπα ότι αν δεν θέλουν την πρόταση της ΝΔ μπορούν να συμβιβαστούν με την πρόταση του ΚΙΝΑΛ. Δεν είμαστει καραγκιόζηδες. Οταν λέμε κάτι το εννοούμε. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το θέλουν αλλά δεν μπορούν να περάσουν την άποψή τους στην πλειοψηφία. Είναι κολλημένοι. Ζημιώνονται οι ελληνικές οικογένειες.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Η επίσημη ονομασία είναι σεβαστή. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσυνδέθηκε από τον κόσμο. Ποτέ δεν θα πούμε τον Ζάεφ Μακεδόνα.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Για τα επιχειρηματικά λέμε ότι πρέπει να γίνουν κουρέματα στις υγιείς επιχειρήσεις και αυτά να συμπαρασύρουν τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία. Η κυβέρνηση δεν μας άκουσε. Στο θέμα των στεγαστικών δανείων λέμε ότι πρέπει να ξεχωρίσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και να ξεκινήσουμε από αυτούς που έχουν περισσότερα περιουσιακά στοιχεία και να τρέξουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες στα δικαστήρια. Σε σχέση με το όριο ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε αρχικά για σεισάχθεια και τώρα η προστασία μπορεί να φτάσει στις 120.000 αντικειμενική αξία. Προτείνουμε ρύθμιση που θα καλύπτει αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα