Χωρίς ΚΟ κινδυνεύει να μείνει ο Καμμένος- Παπαχριστόπουλος: Δε θα γίνω ο Αμυράς των ΑΝΕΛ 

Χωρίς ΚΟ κινδυνεύει να μείνει ο Καμμένος- Παπαχριστόπουλος: Δε θα γίνω ο Αμυράς των ΑΝΕΛ 
Θ. Παπαχριστόπουλος Eurokinissi

Με νέους πονοκεφάλους είναι αντιμέτωπος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, στον οποίο ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος θα δώσει περιθώριο τριών ή τεσσάρων ημερών μέχρι να υποβάλλει την παραίτηση του

Απεγνωσμένες προσπάθειες να μη μείνει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα και χάσει τα συνακόλουθα προνόμια του ως αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος κάνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος πολιτικά βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και αγωνιά για την εκλογική του επιβίωση.

Ο κ.Καμμένος μάλιστα κατήγγειλε χθες σχέδιο Τσίπρα- Βούτση για τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, καθώς εάν παραιτηθεί όπως προανήγγειλε μέσω του News 24/7 στους 88,6 σήμερα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, την έδρα του καταλαμβάνει ο Τέρενς Κουίκ που θεωρείται βέβαιον ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί (και ενδεχομένως να προσχωρήσει και στο ΣΥΡΙΖΑ), οι ΑΝΕΛ μένουν με πέντε μεν βουλευτές, αλλά ο πέμπτος είναι ο Αριστείδης Φωκάς που είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων. Και σύμφωνα με μία αυστηρή ερμηνεία του κανονισμού της Βουλής μία ΚΟ μπορεί να αριθμεί πέντε βουλευτές μόνο εάν και οι πέντε έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.

Ο κ.Παπαχριστόπουλος πάντως δήλωσε στο News 24/7 στους 88,6 ότι θα δώσει περιθώριο ορισμένων ημερών στον κ.Καμμένο πριν υποβάλλει την παραίτηση του, την οποία έχει έτοιμη προκειμένου να μην κατηγορηθεί ότι αντάλλαξε την ψήφο του υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Σύμφωνα με πληροφορίες θα περιμένει τρεις με τέσσερις ημέρες, ώστε ο κ.Καμμένος να βρει λύση, διαμηνύοντας ότι δε θα γίνει “ο Αμυράς των ΑΝΕΛ”.

Ο κ.Καμμένος όμως βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς δεν υπάρχουν και πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές που θα μπορούσαν να δεχθούν να έρθουν στο κόμμα του, το οποίο καταρρέει. Μία λύση θα ήταν να επιστρέψει κάποιος από τους τρεις που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από τους ΑΝΕΛ, δηλαδή ο Νίκος Νικολόπουλος, ο Δημήτρης Καμμένος ή ο Γιώργος Λαζαρίδης, ωστόσο και οι τρεις φέρονται κάθετα αρνητικοί. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα