Χρηστίδης: Χρήζει εξηγήσεων η παρουσία του αντιπρόεδρου της ΕΕΤΤ σε συνάντηση στελεχών της ΝΔ

Χρηστίδης: Χρήζει εξηγήσεων η παρουσία του αντιπρόεδρου της ΕΕΤΤ σε συνάντηση στελεχών της ΝΔ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (3η ΜΕΡΑ) ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΦΩΤΟ (EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Eurokinissi

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε σχετικά με τη σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας Έθνος, τονίζοντας ότι ο Παπαουλάκης οφείλει να σέβεται το θεσμικό του ρόλο και πως τέτοια φαινόμενα δεν ταιριάζουν με τη λειτουργία ανεξάρτητων αρχών

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη του Έθνους για τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ, Νίκου Παπαουλάκη, σε συνάντηση της ΝΔ  με τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεων ιδιωτικών ραδιοσταθμών Αττικής και περιφέρειας ,στα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, το μεσημέρι της Δευτέρας, 9 Οκτωβρίου.

Στο χορό των αντιδράσεων προστέθηκε και η δήλωση του Παύλου Χρηστίδη, εκπροσώπου τυπου ΠΑΣΟΚ.

“Η παρουσία του Αντιπροέδρου ,της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ,Νικου Παπαουλάκη σε συνάντηση στελέχους της Νέας Δημοκρατίας είναι νόμιμη αλλά χρήζει εξηγήσεων. Σίγουρα ο Κύριος Αντιπρόεδρος οφείλει να σέβεται και να προστατευει το θεσμικό του ρόλο. Είμαστε αντίθετοι σε τέτοια φαινόμενα, τα οποία δε ταιριάζουν με τη λειτουργία Ανεξάρτητων Αρχών”, ανέφερε ειδικότερα ο κ.Χρηστίδης, συμφωνώντας ουσιαστικά ότι προκύπτει μείζον ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης.

Ωστόσο, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 η κ. Ασημακοπούλου υποστήριξε ότι δεν τίθεται ζήτημα ασυμβίβαστου για τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Νίκο Παπαουλάκη, την ώρα που με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης επισήμανε ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον κ .Παπαουλάκη.

Για μένα δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου. Ο κ. Παπαουλάκης, μπορεί να είναι σύμβουλος της ΝΔ για θέματα ψηφιακής πολιτικής”, υποστήριξε η κ. Ασημακοπούλου μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Η κ. Ασημακοπούλου απέφυγε να απαντήσει για την προσφυγή των καναλαρχών στο ΣτΕ για την απόφαση του ΕΣΡ που αποφάσισε να υπάρχουν επτά τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας με την τιμή εκκίνησης να είναι 35 εκατ. Ευρώ. Όπως είπε, έχουμε δημοκρατία, ο καθένας μπορεί να προσφεύγει στη δικαιοσύνη εάν νομίζει ότι θίγεται. Ας περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου είπε χαρακτηριστικά.

«Έχω μείνει στήλη άλατος με τις δηλώσεις της κ. Ασημακοπούλου» δήλωσε από την πλευρά του στο ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Γνωστοποίησε ότι μίλησε με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, ο οποίος θα ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Παπαουλάκη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα