Δ. Καμμένος: Να παραιτηθεί η Ρένα Δούρου και ο Γ.Γ. Πολ. Προστασίας

Δ. Καμμένος: Να παραιτηθεί η Ρένα Δούρου και ο Γ.Γ. Πολ. Προστασίας
Ο Δημήτρης Καμμένος Eurokinissi

"Ακούμε συνέχεια ψέματα και την ίδια στιγμή κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνη για αυτό που συνέβη. Υπάρχουν πάρα πολλές ευθύνες σε αυτοδιοίκηση και κεντρική διοίκηση" δηλώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση αλλά η πολιτική ηγεσία έχει επιδοθεί σε μια ανίερη προπαγάνδα. Ακούμε συνέχεια ψέματα και την ίδια στιγμή κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνη για αυτό που συνέβη. Υπάρχουν πάρα πολλές ευθύνες σε αυτοδιοίκηση και κεντρική διοίκηση για όσα έγιναν με το ξέσπασμα της φωτιάς. Ζητώ να παραιτηθεί η κα. Δούρου. Και να παραιτηθεί ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας, δημόσια και αυστηρά» τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος μιλώντας στον Γιώργο Βούλγαρη και την εκπομπή «Διαδρομιστές» στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88.6, κι έκανε λόγο για 107 νεκρούς.

«Στον Νέο Βουτζά δεν υπάρχουν κρούνοι για να γεμίζουν τα πυροσβεστικά οχήματα. Υπάρχει μόνο ένας σε όλη την περιοχή. Δεν έχει προβλεφθεί από την ΕΥΔΑΠ σχέδιο σύνδεσης περισσότερων» συνέχισε.

«Η παραπληροφόρηση πρέπει κάπου να σταματήσει. Η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών ήταν αυτή που έσπευσε πρώτη και έφτασε στην περιοχή στις 19.30. Έσωσε 460 άτομα και το Λιμενικό διέσωσε 752. Το υπουργείο Άμυνας έχει τεράστια ευθύνη: Η φρεγάτα Έλλη έφτασε στις 3 τα ξημερώματα και δεν έριξε ούτε βάρκα. Ας γίνει ΕΔΕ για να δούμε τι ακριβώς συνέβη» πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι: «Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο εκκένωσης στο Μάτι. Δεν μπορεί να μην υπάρχουν δρόμοι διαφυγής και να καούν οι άνθρωποι μέσα στα αυτοκίνητά τους σε μποτιλιάρισμα. Δεν υπήρχε ένας τροχονόμος, ένας άνθρωπος του Δήμου να υποδείξει πώς να βγουν στη θάλασσα; Μόνοι τους έδρασαν οι κάτοικοι. Στην Κινέτα γιατί εκκενώθηκαν πληθυσμοί και σωθήκανε;»

Ερωτώμενος αν βλέπει κάτι στις έρευνες ΕΥΠ απάντησε: «Δεν βλέπω τίποτα. Ας μας δώσουν ονόματα ποιους ψάχνουν, να τους δικάσουμε και να τους φυλακίσουμε έναν προς έναν».

Η απάντηση της  περιφέρειας Αττικής

“Έχουμε μια εθνική τραγωδία και κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια” είπε από την πλευρά της η Ιωάννα Τσούπρα υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Αττικής, συμπληρώνοντας: “Δεν μπορώ να ασχοληθώ με το τι είπε ο κάθε ένας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα