Δ. Παπαδημούλης: Ταπεινωτική και προσβλητική η "ταξιδιωτική οδηγία"

Δ. Παπαδημούλης: Ταπεινωτική και προσβλητική η "ταξιδιωτική οδηγία"

Δείτε τι δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για την ταξιδιωτική οδηγία της Κομισιόν

Την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη προκάλεσε η ταξιδιωτική οδηγία των υπηρεσιών ασφαλείας της Κομισιόν που φέρεται να εστάλη ηλεκτρονικά σε ευρωπαίους αξιωματούχους εν όψει της παραμονής τους στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό AΝΤ1, ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι "το κείμενο με τις "ταξιδιωτικές οδηγίες", πέραν του ότι είναι ταπεινωτικό και προσβλητικό για τους Έλληνες, δείχνει και μια "αποικιακή" νοοτροπία που δείχνουν απέναντί μας κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι".

"Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα για τον επισκέπτη, πολύ πιο ασφαλής από άλλες ευρωπαϊκές χώρες", πρόσθεσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να υπάρξουν διαβήματα, ώστε αυτή η τακτική "να κοπεί με στοχευμένο τρόπο". Επίσης είπε ότι "αν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών είχαν λίγο μυαλό, θα προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν πολιτικά την αντιπάθεια που υπάρχει σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο απέναντί τους και αντί να βγάζουν τέτοιες ανόητες ντιρεκτίβες να σκέφτονταν μία διαφορετική πολιτική".

Καταλήγοντας, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι "θα έπρεπε να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται ότι το φιτίλι της κοινωνικής έκρηξης, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Νότο, είναι κοντό".

SHARE: