Δ. Βίτσας: Δεν υπάρχουν οι βουλευτές που θα υποκύψουν στον εκβιασμό του πρωθυπουργού

Δημόσια εκδήλωση - διαβούλευση για τα θέματα του νομοσχεδίου για την Ιδιωτική πολεοδόμηση, τους Οικοδομικούς συνεταιρισμούς και τα Δάση, διοργάνωσε η 
Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και το Τμήμα Οικολογίας β Περιβάλλοντος β Χωρικού σχεδιασμού, την Τρίτη 29 Ιουλίου 2014. 
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Δημόσια εκδήλωση - διαβούλευση για τα θέματα του νομοσχεδίου για την Ιδιωτική πολεοδόμηση, τους Οικοδομικούς συνεταιρισμούς και τα Δάση, διοργάνωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και το Τμήμα Οικολογίας β Περιβάλλοντος β Χωρικού σχεδιασμού, την Τρίτη 29 Ιουλίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την τρίτη ψηφοφορία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, μιλώντας στον BHMA FM

"Αποδείχτηκε από τις δύο πρώτες ψηφοφορίες ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών που θα υποκύψουν στο φοβερό εκβιασμό που έκανε και μάλιστα χθες ο κ. Σαμαράς και το ζήτημα δεν αφορά πλέον τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σαν θεσμό", δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα οι διαδικασίες στο παρασκήνιο έχουν δύο χαρακτηριστικά: "Πιέσεις και συναλλαγές. Οι πιέσεις μπορεί να είναι πολιτικές, μπορεί να έχουν διάφορα χαρακτηριστικά. Όσο για τις συναλλαγές, την πρώτη συναλλαγή την εξέπεμψε ο Πρωθυπουργός της χώρας και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο με διάγγελμα, όταν μίλησε για διεύρυνση της κυβέρνησης, ώστε να μην πάμε σε διαδικασίες εκλογών."

"Δηλαδή, τι υπόσχεται ο κ. Σαμαράς;" διερωτήθηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. "Υπουργικές θέσεις;" και συμπλήρωσε: "Είναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα πράγματα από το στόμα του Πρωθυπουργού; Μπορεί να προτείνει λύσεις, είναι δικαίωμα και καθήκον του, με μια έννοια, να βλέπει με κομματικό, πολιτικό τρόπο και να προτείνει λύσεις. Αλλά να μιλάει για διεύρυνση της κυβέρνησης για να επιτύχει τον πολιτικό, αλλά και σε τελευταία ανάλυση, δευτερευόντως μπορεί, τον προσωπικό του στόχο;"

O κ. Βίτσας επανέλαβε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, "πως θα πρέπει να υπάρξει πλήρης διακοπή, φραγμός, στο πρόγραμμα λιτότητας που υπήρχε, αλλά και στο πρόγραμμα λιτότητας και κοινωνικής καταστροφής που έρχεται".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: