Δαμανάκη: "Η Τρόικα θα διαλύσει την ελληνική κοινωνία"

Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τιμώμενη προσκεκλημένη της εκδήλωσης, η Κωνσταντίνα Κούνεβα.(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τιμώμενη προσκεκλημένη της εκδήλωσης, η Κωνσταντίνα Κούνεβα.(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Με διάβημά της προς τον Μπαρόζο, η Μαρία Δαμανάκη μιλά για τα αποτελέσματα των απαιτήσεων της Τρόικας στην Ελλάδα

Η τρόϊκα δεν μπορεί να ζητά άλλες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, θα διαλύσει την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Αυτό ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάβημά της προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, η οποία υποστήριξε ότι η Επιτροπή οφείλει να επιμείνει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στο κύριο δηλαδή πρόβλημα στο οποίο η Ελλάδα δεν παρουσιάζει αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τη κ. Δαμανάκη, είναι σαφές ότι το βάθος της ύφεσης θα πρέπει να συνυπολογισθεί στις αποφάσεις.

Η επίτροπος τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο στην εφαρμογή του προγράμματος και κατέστησε σαφές στον κ. Μπαρόζο ότι η Κομισιόν έχει ευθύνη και δυνατότητα να παρέμβει, ώστε η Ελλάδα να μην καταλήξει θύμα ανάμεσα στις διαφορετικές απόψεις στο στρατόπεδο των δανειστών της.

SHARE:

24Media Network