Δαμανάκη: Υπάρχουν σχέδια για έξοδο από το ευρώ

ΒΟΥΛΗ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: Ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτριο Δρούτσα για θέματα εξωτερικής πολιτικής// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟ Σ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: Ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτριο Δρούτσα για θέματα εξωτερικής πολιτικής// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟ Σ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Για σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ που συζητούνται πλέον ανοιχτά κάνει λόγο η επίτροπος Αλιείας και Θαλασσίων Υποθέσεων, Μαρία Δαμανάκη

Επισημαίνοντας πως ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι , η επίτροπος Αλιείας και Θαλασσίων Υποθέσεων, Μαρία Δαμανάκη, επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της προκειμένου να αντιστρέψει το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην ΕΕ.

Τάσσεται κατά της κατάργησης του κατώτατου μισθού, τονίζοντας σε συνέντευξή της στο "Βήμα" πως έδωσε μάχη στην Κομισιόν για το θέμα αυτό.

Η κατάρρευση της διαπραγμάτευσης για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, όπως σημειώνει, θα σήμαινε άτακτη χρεοκοπία και την έναρξη μία οδυνηρής περιπέτειας ιστορικών διαστάσεων.

Υπογραμμίζει μάλιστα πως η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν "μία απόλυτη υποβάθμιση του επιπέδου ζωής του μέσου πολίτη", σημειώνοντας πως όσοι Έλληνες ζουν στο εξωτερικό βιώνουν ένα κλίμα καθολικής απαξίας που τους ντροπιάζει.

Υπενθυμίζει πως όταν είχε μιλήσει πρώτη φορά για σενάρια χρεοκοπίας , προσπάθησε να προλάβει καταστάσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν έπεισε και η σπατάλη χρόνου συνεχίστηκε.

"Τώρα πια δεν είναι απλώς σενάρια. Είναι εναλλακτικά σχέδια που μελετώνται ανοιχτά. Προκρίνεται η εσωτερική υποτίμηση της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης.

Αλλά υπάρχει και η προετοιμασία και για άλλες λύσεις, αν και εφόσον η Ελλάδα δεν τα καταφέρει, παρά τις προσπάθειες να ακολουθήσει την πορεία της Ευρωζώνης", σημειώνει.

Αναφέρει, τέλος, πως το πολιτικό σύστημα μοιάζει να ζει τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας, χρησιμοποιώντας το παρελθόν ως άλλοθι για να μην κάνει τίποτε σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Με θυσίες θα μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Η πρώτη υπουργική δήλωση για επιστροφή στη δραχμή

SHARE:

24Media Network