Δεκτή η τροπολογία επτά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την τακτοποίηση των χρεών των αθλητικών ομάδων

Δεκτή η τροπολογία επτά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την τακτοποίηση των χρεών των αθλητικών ομάδων
Ο Γιάννης Δραγασάκης στη Βουλή σε συζήτηση στη Βουλή Eurokinissi

Η τροπολογία αφορά την ρύθμιση των οφειλών αθλητικών ομάδων που επανέρχονται στις επαγγελματικές κατηγορίες και τα χρέη τους αναβιώνουν.

Δεκτή έγινε η τροπολογία επτά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την τακτοποίηση των χρεών αθλητικών ομάδων που επανέρχονται στις επαγγελματικές κατηγορίες από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κι υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη. Η τροπολογία προβλέπει ότι η αθλητική ομάδα που επανέρχεται στις επαγγελματικές κατηγορίες και, κατά συνέπεια, αναβιώνουν τα παλιά της χρέη, είναι υπόχρεη για το σύνολο των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και κατά το ήμισυ για τις αμιγώς αγωνιστικές οφειλές της.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η αθλητική ομάδα είναι υπόχρεη για το έτερο ήμισυ των αγωνιστικών της οφειλών, καθώς και για το σύνολο των οφειλών της προς τρίτους, μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης κι εφόσον αυτές οι οφειλές δεν έχουν ικανοποιηθεί από την ρευστοποίηση της περιουσίας της. Την τροπολογία κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Δημήτρης Μάρδας, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γιώργος Πάντζας, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Νίκος Παρασκευόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία είχε αρχικά κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών κι ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είχε ζητήσει από τον Αλέξη Χαρίτση να την κάνει αποδεκτή. Ο υπουργός Εσωτερικών σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών δεν την είχε κάνει αποδεκτή, καθώς δεν συνοδευόταν από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Μετά την προσθήκη της έκθεσης, η τροπολογία επανακατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα