Δεν διαβιβάζει ο Βούτσης στο Επιστημονικό Συμβούλιο ερώτημα της Θεσμών για την ΕΕΤΤ

Δεν διαβιβάζει ο Βούτσης στο Επιστημονικό Συμβούλιο ερώτημα της Θεσμών για την ΕΕΤΤ
, , , 15 , 2017 Nikos Libertas / SOOC

Πηγές του προεδρείου της Βουλής ξεκαθάρισαν στο News247 ότι αν διαβίβαζε το ερώτημα που αφορά τον Πρόεδρο της ΕΕΤΤ θα παρενέβαινε στο έργο της εκτελεστικής εξουσίας.

Να μη διαβιβάσει στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής το ερώτημα για το σύννομο ή όχι της αντικατάστασης του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αποφάσισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ξεκαθαρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε παρέμβαση στις αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας.

«Ο Πρόεδρος δεν υποβάλει ερωτήματα στο Επιστημονικό Συμβούλιο για θέματα που αφορούν την ορθότητα της εφαρμογής των αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας» ανέφεραν ανώτατες πηγές του Προεδρείου στο News24/7 εξηγώντας το αιτιολογικό της απόφασης του κ. Βούτση. Ουσιαστικά δηλαδή άφησαν να εννοηθεί ότι ένα τέτοιο ερώτημα θα αποτελούσε ευθεία παρέμβαση της Βουλής στο έργο της κυβέρνησης και ουσιαστικά προτρέπουν όποιον έχει αμφιβολίες περί της συνταγματικότητας να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, έπειτα από αίτημα της αντιπολίτευσης που αποδέχτηκε και η Πρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου, αποφάσισε να αναβάλει το διορισμό του Κωνσταντίνου Μάσελου στην προεδρία της ΕΕΤΤ λόγω ενστάσεων του απερχόμενου προέδρου Δημήτρη Τσαμάκη. Ο κ. Τσαμάκης διατείνεται ότι είναι παράνομη η αντικατάστασή του καθώς δεν είχε συμπληρώσει τέσσερα χρόνια πλήρους θητείας.  Ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τονίζει, όμως, ότι ο κ. Τσαμάκης είχε συμπληρώσει το υπόλοιπο τετραετούς θητείας, καθώς αντικατέστησε τον προηγούμενο πρόεδρο που είχε αποχωρήσει στο μέσον της θητείας του.

Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έχει γνωμοδοτικό και όχι αποφασιστικό χαρακτήρα για τον πρόεδρο και τα  μέλη της ΕΕΤΤ. Αυτό σημαίνει, όπως τονίζουν κοινοβουλευτικοί κύκλοι, ότι δεν έχουν βάση οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί έννομου αποτελέσματος πάνω στην οποία βασίστηκε το αίτημα για τη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής. 

Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα