"Δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ αυτό δεν είναι εδώ"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΝΦΩΝΙΑΣ --ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΝΦΩΝΙΑΣ --ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Παρουσιάστηκαν οι θέσεις της Κοινωνικής Συμφωνίας από την Λούκα Κατσέλη και τον Χάρη Καστανίδη. Διαβάστε τις στο News 247

Από τη Θεσσαλονίκη οι Χάρης Καστανίδης και Λούκα Κατσέλη παρουσίασαν τις θέσεις και τις προτάσεις της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Η κ. Κατσέλη ως πρόεδρος του κόμματος και ο κ. Καστανίδης ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σε εκδήλωση που έγινε στο δημαρχείο και στην οποία μίλησαν και οι βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου, Βούλα Τεκτονίδου, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Γιώργος Κασσάρας.

"Δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ, ασπάστηκε νεοσυντηρητικές, νεοφιλελεύθερες απόψεις και δεν έχει καμιά σχέση με το ΠΑΣΟΚ για το οποίο αγωνιστήκαμε", τόνισε η κ. Κατσέλη.

Επισήμανε μάλιστα ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε τις "κόκκινες γραμμές" και σημείωσε πως "ο πολιτικός που δεν έχει το ανάστημα να πει όχι, δεν πρέπει να είναι στην πολιτική", ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα μας ενδέχεται να υποστεί και "δεύτερη χρεοκοπία".

"Μαζί μπορούμε να ξαναφτιάξουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη και να διαπραγματευθούμε σκληρά για το μέλλον της Ελλάδας, ενάντια στην ανεργία, για να μην φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό", είπε η κ. Κατσέλη.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως τόσο η ίδια όσο και ο κ. Καστανίδης διαπραγματεύθηκαν κι έδωσαν μάχες στα υπουργεία από τα οποία πέρασαν και αυτός είναι ο λόγος που απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση.

Τάχθηκε υπέρ του "κουρέματος" των δανείων όσων έχουν υποστεί μείωση του εισοδήματος άνω του 20% και προανήγγειλε ότι την άλλη εβδομάδα η Κοινωνική Συμφωνία θα καταθέσει πρόταση νόμου για "κοινωνικά τιμολόγια".

"Είχα πολλά χρόνια να ακούσω ξένους να εγκρίνουν τη διεξαγωγή εκλογών στην Ελλάδα και να εύχονται ποια κόμματα θέλουν να κερδίσουν", παρατήρησε ο κ. Καστανίδης και είπε ότι οι παρεμβάσεις εκπροσώπων της Τρόικας σχετικά με τις εκλογές στη χώρα μας του θυμίζουν τη δεκαετία του 1960 όταν οι ξένοι είχαν δυνάμεις στην Ελλάδα που εκπροσωπούσαν τα συμφέροντα τους.

Κατήγγειλε κλίμα συνεχών εκφοβισμών και απειλών, που έχουν καταστήσει τον Έλληνα ταπεινωμένο και προδομένο και τόνισε πως στην Ιρλανδία θα γίνει το δημοψήφισμα που δεν έγινε στην Ελλάδα, διότι εδώ "πουλήθηκε εκ των έσω με απειλές".

Από την πλευρά του ο Χάρης Καστανίδης αναφέρθηκε εμμέσως στον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και το σύνθημα του "αρχίζουμε".

"Από πού και με τι αρχίζουν; Δεν έχουν παρελθόν; Δεν υπέγραψαν το δεύτερο Μνημόνιο; Ντρέπονται για το παρελθόν τους; Εμείς είμαστε υπερήφανοι για το παρελθόν μας. Εμείς δεν αρχίζουμε. Εμείς επιμένουμε να εκπροσωπούμε τον ευρωπαϊκό δημοκρατικό σοσιαλισμό", υπογράμμισε.

Αντίθετα, επιτέθηκε ονομαστικά στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, για τη δήλωση του περί "ανακατάληψης" των πόλεων, σχετικά με το θέμα των λαθρομεταναστών, αλλά και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για τον οποίο υπενθύμισε τη δήλωση του ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε να είναι υποψήφιος σε αποικία.

SHARE:

24Media Network