Δεν ρίζωσε ποτέ η Ελιά στην Ελλάδα. Και επισήμως διαζύγιο της πρωτοβουλίας των 58 με το ΠΑΣΟΚ

Δεν ρίζωσε ποτέ η Ελιά στην Ελλάδα. Και επισήμως διαζύγιο της πρωτοβουλίας των 58 με το ΠΑΣΟΚ

Αφορμή για τη ρήξη στάθηκαν οι ενστάσεις της πρωτοβουλίας των «58» για τη μορφή του ευρωψηφοδελτίου

Αιφνίδιες εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς οι «58» αποχωρούν από την προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου, τουλάχιστον μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Έγκυρες πληροφορίες από τους «58» αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη μέσω διαβούλευσης μεταξύ των στελεχών της «κίνησης» και θα επικυρωθεί σε συνεδρίαση που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη.

Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, την πρόθεση των «58» γνωστοποίησε ο Γιάννης Βούλγαρης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, σε τηλεφωνική τους συνομιλία.

Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, οι «58» αποχωρούν οργανωτικά από την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς και τη δημιουργία ενός σχήματος κατά την Ιταλική «Ελιά» και δεν θα πάρει μέρος, ως συνδιοργανωτής, στην επικείμενη Συνδιάσκεψη, την οποία θα παρακολουθήσει με την ιδιότητα του παρατηρητή.

Επίσης, οι «58», δεν θα πάρουν μέρος στο ψηφοδέλτιο που θα συγκροτηθεί, πλέον, από το ΠΑΣΟΚ και τις άλλες κινήσεις, ωστόσο, δεν αποκλείεται η συμμετοχή κάποιων στελεχών της «κίνησης», αλλά όχι ως εκπροσώπων της.

Η γνωστοποίηση της απόφασης των «58» έγινε την ώρα που ξεκινούσε η σύσκεψη όλων των συμβαλλόμενων μερών, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, κάτι εντελώς ασυνήθιστο.

Στη σύσκεψη αυτή είχε προγραμματιστεί να συζητηθούν δύο θέματα, αυτό του ονόματος υπό το οποίο η «Ελιά» θα μετείχε στις εκλογές, καθώς και ο τρόπος συγκρότησης του ψηφοδελτίου.

Οι δυσκολίες προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεταξύ όλων των κινήσεων και του ΠΑΣΟΚ, φάνηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση των εκπροσώπων τους την περασμένη Παρασκευή, όταν απορρίφθηκαν από όλους τους άλλους τρεις προτάσεις των «58», οι οποίοι ζήτησαν να υπάρχει το δικαίωμα του βέτο για τη συμμετοχή κάθε προσώπου στο ψηφοδέλτιο, να υπάρχει επικεφαλής του σχήματος που θα εκπροσωπεί και το ψηφοδέλτιο και να οριστεί εκπρόσωπος Τύπου του σχήματος.

Παρ' όλα αυτά, όπως αναφέρουν πηγές από τους «58», η κίνηση δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διαφωνία ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

SHARE:

24Media Network