‘Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές’ ξεκαθαρίζει ο Βούτσης

default image

"Θα εξαντλήσουμε την κοινοβουλευτική περίοδο" είπε ο Πρόεδρος της Βουλής και ανέφερε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί η 2η αξιολόγηση εντός του 2016

Το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών διέψευσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την κοινοβουλευτική περίοδο που ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2019.

Κληθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες να τοποθετηθεί απέναντι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε αυθόρμητα: «είστε καλά;» δείχνοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εξαντλήσει την τετραετία.

«Θα εξαντλήσουμε την περίοδο γιατί έτσι πρέπει. Έχουμε συνομολογήσει ότι το αποτύπωμα είναι αυτό που αφήνεις καθ’ όλη τη διάρκεια και μένει τελευταίο» είπε αποκαλύπτοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης. «Είναι σαφέστατος ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και αφορά την επόμενη τριετία. Δεν υπάρχει θέμα» πρόσθεσε το ίδιο ύφος και εξήγησε ότι «τα ενδιάμεσα υπάρχουν μόνο όταν συμβαίνουν υποχρεωτικές καταστάσεις, είτε μέσα στη Βουλή, είτε μέσα στην κοινωνία».

Ο κ. Βούτσης ανέφερε, μάλιστα, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η 2η αξιολόγηση εντός του έτους. Σημείωσε, μάλιστα, ότι παραμένει και η προσδοκία για την επίτευξη λύσης στο θέμα του χρέους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα