Δένδιας: Δε θα απελαθούν τα θύματα της Νέας Μανωλάδας

ΗΛΕΙΑ-Στο αστυνομικό τμήμα Βάρδας Ηλείας ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και ο γενικός επιθεωρητής Ν. Ελλάδος, μετά τα επεισόδια με τους πυροβολισμούς μεταναστών.(EUROKINISSI-ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
ΗΛΕΙΑ-Στο αστυνομικό τμήμα Βάρδας Ηλείας ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και ο γενικός επιθεωρητής Ν. Ελλάδος, μετά τα επεισόδια με τους πυροβολισμούς μεταναστών.(EUROKINISSI-ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) G4PHOTOS

Την προστασία των θυμάτων της επίθεσης στη Νέα Μανωλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας. Παραδέχτηκε πως το κράτος δεν ήταν πάντα παρόν (Vid)

''Ουδείς από τα θύματα κρατείται ή υπάρχει πιθανότητα να απελαθεί από τη χώρα'' ξεκαθάρισε σε δηλώσεις που έκανε  το πρωί της Παρασκευής στη Βάρδα Ηλείας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Μάλιστα όπως πρόσθεσε ''έχω την ευχέρεια να δώσω στα θύματα αυτό το καθεστώς, που θα τα προστατεύσει από την απέλαση''.

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στη Νέα Μανωλάδα το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, τόνισε ότι ''αυτό που συνέβη, όχι μόνο αντίκειται στη νομιμότητα, αλλά αντίκειται ευθέως στην ιδέα της ανθρωπιάς''. Επίσης χαρακτήρισε εντελώς απαράδεκτα τα όσα συνέβησαν και όπως σημείωσε δεν έχουν καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας.

Στη συνέχεια ο Νίκος Δένδιας τόνισε με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στη Νέα Μανωλάδα ότι ''δεν έχω την παραμικρή δυσκολία να αποδεχθώ πως το ευρύτερο κράτος, δεν υπήρξε πάντα παρόν, γι' αυτό χρειάζονται οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται''.

Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση πέρασε σχετική διάταξη, που επιτρέπει στην αστυνομία να ελέγχει τα θέματα της ανασφάλιστης εργασίας. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο νομοθέτημα υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Δένδιας έφθασε στη Βάρδα Ηλείας λίγο μετά τις 8:00 το πρωί και επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου ενημερώθηκε σχετικά με τις έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό των τριών ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση των πυροβολισμών εναντίον 200 μεταναστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καταγγελία: Συνέλαβαν μετανάστες που πυροβολήθηκαν στη Μανωλάδα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου

Βίντεο-ντοκουμέντο μετά τους πυροβολισμούς στη Μανωλάδα

Μετανάστης στη Μανωλάδα: "Δουλεύουμε 6 μήνες και δεν έχουμε πληρωθεί"

Παραγωγοί φράουλας Μανωλάδας: "Τα ΜΜΕ μας συκοφαντούν στηριζόμενα σε μεμονωμένο αλλά κατακριτέο περιστατικό"

Δηλώσεις Δένδια από τη Νέα Μανωλάδα

SHARE: