Δένδιας: Η προεκλογική τοξικότητα να μη δηλητηριάσει την εθνική ομοψυχία 

Δένδιας: Η προεκλογική τοξικότητα να μη δηλητηριάσει την εθνική ομοψυχία 
Eurokinissi

Στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τις υποκλοπές, ο υπουργός Εξωτερικών προτίμησε να εμφανιστεί ενωτικός στα εθνικά θέματα.

“Να μην επιτρέψουμε στην τοξικότητα της προεκλογικής περιόδου να δηλητηριάσει την εθνική ομοψυχία”, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τις υποκλοπές.

Σε αντίθεση με άλλα κυβερνητικά στελέχη, που επέλεξαν υψηλούς τόνους στη γραμμή που χάραξε άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για σκληρή αντεπίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δένδιας προτίμησε να εμφανιστεί ενωτικός στα εθνικά θέματα, εστιάζοντας σχεδόν αποκλειστικά στα ζητήματα του τομέα αρμοδιότητας του και με μία μόνο νύξη για προεκλογική τοξικότητα.

Ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρχει κλίμα ομόνοιας στα εθνικά θέματα, τα οποία τόνισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα υπερασπιστει και στη δεύτερη τετραετία της. Δήλωσε άλλωστε: “Ζητώ από τους συναδέλφους ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σήμερα, και από την κοινωνία ψήφο στις εκλογές αύριο”.

Ο κ. Δένδιας τόνισε: “Έχουμε πληρώσει ακριβά τις πολλές φορές που διχαστήκαμε για θέματα εξωτερικής πολιτικής” και χαρακτήρισε απαραίτητη την εθνική συνεννόηση στα εθνικά ζητήματα.

“Δεν διεκδικούμε κανένα αλάθητο, έχουμε ανοιχτά αυτιά”, δήλωσε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών και υπογράμμισε ότι: “Η Ελλάδα μπορεί να στέκεται ψηλά. Μία χώρα που ψήλωσε και μεγάλωσε για πρώτη φορά από το 1947. Αυτές οι επιτυχίες φέρουν τη σφραγίδα της πρωτης κυβέρνησης Μητσοτάκη, δημιουργούν εθνικά και όχι κομματικά κεκτημένα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα