Δένδιας: Κόβεται η κομματική χρηματοδότηση σε Χρυσή Αυγή

Δένδιας: Κόβεται η κομματική χρηματοδότηση σε Χρυσή Αυγή
EUROKINISSI

Νέα πρόταση για την αναστολή κομματικής χρηματοδότησης απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη. Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πρόταση αναστολής κομματικής χρηματοδότησης απέστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη σε κόμματα, των οποίων οι αρχηγοί ή κρίσιμος αριθμός βουλευτών ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής του παραπέμπονται για αδικήματα ή για κακούργημα που επισύρουν ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών. Ο ίδιος αναφέρθηκε ειδικά και στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη

Η πρόταση απεστάλη από τον  Νίκο Δένδια στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ύστερα από επικοινωνία και συνεννόηση των δύο υπουργών το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με την πρόταση "αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση ενός κόμματος σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου του αρχηγού του ή κρίσιμου αριθμού (περισσοτέρων του ενός δεκάτου του συνολικού αριθμού) βουλευτών ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής του, για τα αδικήματα των άρθρων 187 ή 187Α ή 187Γ του Ποινικού Κώδικα ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών".

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής

Αν καταργήσουν την χρηματοδότηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Σαμαράς και Βενιζέλος θα πάνε αμέσως φυλακή λόγω χρεών προς τις τράπεζες. Για την Χρυσή Αυγή όμως, που δεν στηρίχτηκε ποτέ στο κρατικό χρήμα, δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση πέρα από το πολύπλευρο κοινωνικό της έργο, τα συσσίτια και τις δωρεές χρημάτων για κοινωφελείς σκοπούς.

Ίσως αυτός είναι ο άμεσος στόχος των υπαλλήλων της Μέρκελ. Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο Σαμαράς και ο Δένδιας με τις αστυνομικές απαγορεύσεις στις διανομές τροφίμων, θα το κάνουν τώρα μέσω διακοπής της χρηματοδότησης του κόμματος. Τα χρήματα αυτά, που η Χρυσή Αυγή επιστρέφει στον ελληνικό λαό, τώρα θα μένουν στα κρατικά ταμεία και θα χαρίζονται ως παράνομα τοκοχρεολύσια στους τοκογλύφους δανειστές.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δένδιας: Εκτός σώματος όποιος αστυνομικός θέσει σε εφαρμογή αρχές της Χρυσής Αυγής

Απόφαση υπ. Προστασίας του Πολίτη: Παύουν τους αστυνομικούς - συνοδούς της Χρυσής Αυγής

SHARE: