Διαμαρτύρονται οι δήμαρχοι που δεν τους κάλεσαν στη Βουλή για την πετρελαιοκηλίδα

Διαμαρτύρονται οι δήμαρχοι που δεν τους κάλεσαν στη Βουλή για την πετρελαιοκηλίδα
Στιγμιότυπο απο την απορρυπανση στη παραλια του Αλιμου την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, μια εβδομάδα μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ" που προκάλεσε την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Στη Βουλή αύριο το ζήτημα της πετρελαιοκηλίδας

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι δήμαρχοι των περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από τη μεγάλη οικολογική καταστροφή στη Σαλαμίνα, αφού, όπως καταγγέλουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, δεν έχουν κληθεί στην αυριανή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, στη Βουλή με θέμα «ντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό από τη βύθιση του Δεξαμενόπλοιου “Αγία Ζώνη ΙΙ”».

Στην ανακοίνωση, οι δήμαρχοι Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης και Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τονίζουν πως ενώ ορθώς έχουν κληθεί οι αντιπεριφερειάρχες Νοτίου Τομέα Αθηνών, Πειραιά, Νήσων και η δήμαρχος Σαλαμίνας, κανένας άλλος δήμαρχος των περιοχών που έχουν άμεσα πληγεί δεν συμμετέχει στη συνεδρίαση. «Το γεγονός αυτό δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το αν τελικά επιθυμεί η κυβέρνηση να γίνει συζήτηση σε βάθος για το θέμα, αλλά και τη συνεργασία την οποία θέλει τελικά να έχει με την Τοπική Αυτοδιοίκηση» επισημαίνουν οι δήμαρχοι.

Στο μεταξύ σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ενημερώθηκαν από ολλανδούς εμπειρογνώμονες για την κατάσταση που επικρατεί μερικές μέρες μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου και τη συνακόλουθη ρύπανση στις ακτές του Σαρωνικού, με τους εμπειρογνώμονες να εμφανίζονται αρκετά αισιόδοξοι.

Παράλληλα ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός. μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 είπε ότι «η διαρροή πετρελαίου από το πλοίο «Αγία Ζώνη 2» έχει περιοριστεί κατά 99% και με το φράγμα που έχει τοποθετηθεί εκμηδενίζεται οποιαδήποτε πιθανότητα να επεκταθεί».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα