"Ανοιχτή η Βουλή ακόμα και αν έχουμε νεκρό"

O ? h???????????? ??????? ????? ? ? 2010 ? ????? ?????????????? ? ?????  ???????????? 1 ???2010  (EUROKINISSI/??M`?ûQk
O ? h???????????? ??????? ????? ? ? 2010 ? ????? ?????????????? ? ????? ???????????? 1 ???2010 (EUROKINISSI/??M`?ûQk EUROKINISSI

Την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από την αξιωματική αντιπολίτευση, ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Προειδοποιεί για χρεοκοπία (Vid)

"Προέχει να σωθεί η χώρα από την άμεση κατάρρευση", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας αργά την Τρίτη στην εκπομπή "Νέοι Φάκελοι" του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι και ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να παραδειγματιστεί από τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων στην Πορτογαλία.

"Αν ο κ. Παπανδρέου δεν μπορέσει να το περάσει, υποχρεωτικά θα οδηγηθούμε σε εκλογές", ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Οι εκλογές έχουν μεγάλους κινδύνους και μπορεί να πτωχεύσουμε είτε πριν από τις εκλογές, είτε αμέσως εξαιτίας της αδυναμίας άμεσου σχηματισμού κυβέρνησης".

Ο κ. Μητσοτάκης παρομοίασε την κατάσταση με εκείνη του 1990 όταν έγινε η οικουμενική κυβέρνηση, με τη συμμετοχή, όπως είπε, και της Αριστεράς, επισημαίνοντας ότι αυτό επετεύχθη επειδή "τότε υπήρχαν στα κόμματα ηγέτες που έπαιρναν αποφάσεις".

Κατά τον πρώην πρωθυπουργό ο μεγαλύτερος φόβος είναι "η Ευρώπη να προσπαθεί να μας σώσει και εμείς να θέλουμε να βουλιάξουμε", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης υπογράμμισε ότι "πάση θυσία" η Βουλή πρέπει να μείνει ανοιχτή και οι βουλευτές να πάνε συζητήσουν και να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο. Εξέφρασε, ωστόσο, τη βεβαιότητα ότι οι βουλευτές θα πάνε.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Α. Παπαχελά για το αν αυτό θα σημαίνει ότι θα έχουμε νεκρούς, ο Κων. Μητσοτάκης απάντησε "ας έχουμε νεκρούς, η Βουλή πρέπει να μείνει ανοιχτή".

Ερωτηθείς για τις προσεχείς εκλογές απάντησε ότι θα αναμετρηθούν οι υπεύθυνοι με τους λαϊκιστές στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα επικρατήσουν οι υπεύθυνοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στους "Φακέλους" ο Κων. Μητσοτάκης

SHARE:

24Media Network