"Όχι" εφέτη στον Τσοχατζόπουλο

"Όχι" εφέτη στον Τσοχατζόπουλο

Ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι εισέπραξε ο Άκης Τσοχατζόπουλος από τον εφέτη ο οποίος δεν ήρε την άρση απαγόρευσης του πρώην υπουργού από τη χώρα

Δεν δέχεται ο εφέτης Θεοδ. Κανελλόπουλος και απορρίπτει, τα λεγόμενα και την αίτηση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου για μείωση του ποσού της χρηματικής εγγυοδοσίας και άρσης του όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Τα περιοριστικά μέτρα είχαν επιβληθεί στον πρώην υπουργό για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης "πόθεν έσχες".

Μετά την απόφαση του κ. Κανελλόπουλου, τίθονται σε ισχύ οι όροι που επιβλήθηκαν σε βάρος του πρώην υπουργού, δηλαδή την καταβολή 150 χιλιάδων ευρώ ως εγγύηση, την απαγόρευση εξόδου από την χώρα, ενώ επιπλέον όρος έχει επιβληθεί η δέσμευση του ακινήτου στην Ακρόπολη.

Μετά όλα αυτά ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει προθεσμία έως την Τρίτη για την καταβολή του χρηματικού ποσού.

Να υπενθυμίσουμε πως ο πρώην υπουργός ελέγχεται και απολογήθηκε πριν λίγες ημέρες, με πολυσέλιδο υπόμνημα, για ανακριβή δήλωση "πόθεν έσχες", για το 2009.

Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη, μετά τον επανέλεγχο, που διενεργήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών κομμάτων και βουλευτών της Βουλής, με βάση στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου και την αποστολή του πορίσματός της στο Εφετείο .

Για το επίμαχο ακίνητο στην Ακρόπολη, ο κ. Τσοχατζόπουλος με δηλώσεις του έχει διευκρινίσει ότι η μονοκατοικία δηλώθηκε στο "πόθεν έσχες" του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άκης Τσοχατζόπουλος
SHARE:

24Media Network