Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Φυλάκιση τεσσάρων ετών για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Φυλάκιση τεσσάρων ετών για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα
Η Βίκυ Σταμάτη Eurokinissi

Καταδίκη για τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη και τον Νίκο Ζήγρα για την υπόθεση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου της Ελβετίας.

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως καταδικάστηκαν η Βίκυ Σταμάτη και ο Νίκος Ζήγρας για την υπόθεση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου της Ελβετίας, ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων.

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων υποβλήθηκε ένταση δεδικασμένου από τους συνηγόρους του Νικ. Ζήγρα, καθώς έχει παύσει η ποινική δίωξη σε βάρος του για τη συγκεκριμένη υπόθεση από τις ελβετικές εισαγγελικές αρχές. Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε την ένσταση, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση.

Τέλος η υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτη, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στην κατάρτιση του επίμαχου συμβολαίου, δεδομένου ότι παντρεύτηκε με τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο το 2004, ενώ το συμβόλαιο φέρεται να καταρτίστηκε το 1998.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικάσει και τους δύο κατηγορούμενους σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, είχε επιβάλλει χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ αλλά και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ την ίδια ποινή είχε επιφυλάξει και στον αποβιώσαντα υπουργό.

Σύμφωνα με την κατηγορία, το συμβόλαιο της εταιρείας Zurich Lebensversicherungs Gesellschaft AG είχε υπογράψει το Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταβάλλοντας εφάπαξ το ποσό των 500.000 ελβετικών φράγκων στην εταιρεία με επιταγή της τράπεζας Credit Lyonnais Suisse S.A.

Από το συμβόλαιο αυτό, η Βίκυ Σταμάτη εισέπραξε ετήσια σύνταξη 30.167,60 ελβετικών φράγκων, ενώ ο Νίκος Ζήγρας 33.147,60 ελβετικών φράγκων. Μάλιστα, ο τελευταίος φέρεται να έλαβε κατόπιν συμφωνίας με την εταιρία και μετά τη λύση του συμβολαίου το υπόλοιπο της αξίας του που υπολογίζεται σε 359.060.40 ελβετικά φράγκα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα