Διπλωματικές πηγές για Τουρκία: “Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί κανέναν”

Διπλωματικές πηγές για Τουρκία: “Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί κανέναν”
Eurokinissi

"Η Άγκυρα οφείλει να συνειδητοποιήσει πως το ανερχόμενο προφίλ' της σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχει θετικό πρόσημο", αναφέρουν διπλωματικές πηγές, σχετικά με τις πρόσφατες αναφορές Τούρκων αξιωματούχων.

Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί κανέναν. Υπερασπίζεται την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις Διεθνείς Συνθήκες. Στον παραλογισμό έχουμε απαντήσει επανειλημμένως με ψυχραιμία και με νομικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα”, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, σχετικά με τις σημερινές νέες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.

“Η Άγκυρα οφείλει να συνειδητοποιήσει πως το ‘ανερχόμενο προφίλ’ της σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο δεν έχει θετικό πρόσημο. Είναι το ‘ανερχόμενο προφίλ’ μιας χώρας που ακολουθεί και εφαρμόζει αναθεωρητική πολιτική, απειλεί με πόλεμο, αμφισβητεί κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου, εκβιάζει και δημιουργεί ρήγματα σε συμμαχίες που ανήκει, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια ειρήνη”, προσθέτουν.

Και καταλήγουν:Απορρίπτουμε στο σύνολο τους τα ανυπόστατα και έωλα τουρκικά επιχειρήματα όπως το έχουμε κάνει και μέσω των επιστολών μας στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα