Σιράζ Σαφτάρ: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη

Σιράζ Σαφτάρ: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη
Διαμαρτυρία της πακιστανικής κοινότητας INTIME NEWS

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την δολοφονία του Σιράζ Σαφτάρ, μετανάστη εργάτη που τον μαχαίρωσαν ενώ πήγαινε για δουλειά σε λαϊκή αγορά, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, κοντά στο γήπεδο της Ριζούπολης. Απόδοση δικαιοσύνης ζητούν Ευκλείδης Τσακαλώτος, ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας.

Απαντήσεις για την δολοφονία του 23χρονου μετανάστη από το Πακιστάν Σιράζ Σαφτάρ ζητεί ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι το περιστατικό ξυπνά “μνήμες βγαλμένες από το πιο σκοτεινό παρελθόν. Από τις ημέρες δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα”.

“Τον έλεγαν Σιράζ Σαφτάρ, ήταν 23 χρόνων, μετανάστης από το Πακιστάν. Βρέθηκε μαχαιρωμένος τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στον Περισσό, την ώρα που πήγαινε για το μεροκάματο στη λαϊκή αγορά όπου δούλευε ως φορτοεκφορτωτής. Τον βρήκαν φίλοι του να ψυχορραγεί στον δρόμο, λίγα λεπτά μετά το δολοφονικό χτύπημα”, σημειώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο ίδιος αναφέρει πως “οι 4 κάμερες της ΕΛ.ΑΣ., που, απ’ ό,τι μαθαίνουμε, υπάρχουν στην περιοχή, προσφέρουν προφανώς υλικό για τη διερεύνηση του στυγερού εγκλήματος. Αξιοποιείται το υλικό αυτό; Αναζητήθηκε DNA των δραστών από το σώμα του θύματος;”.

“Χωρίς δεύτερες σκέψεις και αστερίσκους: η δικαίωση του δολοφονημένου Σιράζ, µας αφορά όλους. Γιατί το μέτωπο απέναντι στο φασισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία χτίζεται καθημερινά. Γιατί η ασφάλεια στις γειτονιές µας είναι ζητούμενο. Γιατί, τελικά, κανείς µας δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει τα µάτια”, τονίζει καταληκτικά στην ανάρτησή του στο Facebook, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Για το περιστατικό ανακοίνωση εξέδωσε και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), αναφέροντας ότι ο 23χρονος εντοπίστηκε νεκρός στις 4 το πρωί, ξημέρωμα του Σαββάτου (12/8), κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό και στο γήπεδο της ΑΕΚ. Η επίθεση φαίνεται ότι έγινε από τέσσερα άτομα, τα οποία του κατάφεραν τέσσερις με πέντε μαχαιριές. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιο από τα χτυπήματα του προκάλεσε τον θάνατο ούτε τα αίτια της επίθεσης. 

Η ΚΕΕΡΦΑ τονίζει πως το ενδεχόμενο να συνδέεται η επίθεση με ληστεία έχει αποκλειστεί, καθώς δίπλα στον νεκρό εντοπίστηκαν προσωπικά του αντικείμενα και το κινητό του τηλέφωνο και ζητά απονομή δικαιοσύνης. Η ΚΕΕΡΦΑ υπενθυμίζει επίσης ότι, στην ίδια περιοχή που χτυπήθηκε ο Σεράζ, έχουν δεχτεί επιθέσεις παλιότερα από περιπολίες ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, αρκετοί ακόμη μετανάστες που εργάζονταν σε λαϊκές, ενώ πιο πρόσφατα υπήρξε μαχαίρωμα μετανάστη στη συνοικία Κόκκινος Μύλος. Στην περιοχή είχε σημειωθεί και φασιστική επίθεση το 2021 εναντίον μελών της ΚΝΕ και του ΣΕΚ.

Ζητούν δικαιοσύνη

Την ανησυχία της με αφορμή τη νέα καταγγελία για τη δολοφονία 23χρονου Πακιστανού εργάτη, το Σάββατο 12 Αυγούστου στον Περισσό, εκφράζει και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας “η ΕΝΟΤΗΤΑ” και καταγγέλλει και εκείνη αύξηση των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα. Επιπρόσθετα η “ΕΝΟΤΗΤΑ” αναφέρει πως θα πρέπει να εξεταστεί το υλικό από τις κάμερες που βρίσκονται κοντά στην τοποθεσία της δολοφονίας, κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει.

Συνάδελφοί του νεαρού που τον βρήκαν να ψυχορραγεί μίλησαν άλλωστε στην Εφημερίδα των Συντακτών. Ενώ πηγές της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν πως τα άτομα που την ειδοποίησαν ανέφεραν ότι προηγήθηκε συμπλοκή μεταξύ άγνωστου αριθμού ατόμων, δύο συνάδελφοι του θύματος διαψεύδουν αυτή την εκδοχή, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είδαν και δεν μπορούν να γνωρίζουν τι συνέβη.

Ο Μπατ και ο Ιμράν βρήκαν αιμόφυρτο τον Σιράζ στον τόπο του εγκλήματος, στον δρόμο απ’ όπου περνούν και οι ίδιοι για να φτάσουν στη λαϊκή. “Τον ρώτησα τι έγινε, ποιος σ’ το έκανε; Αλλά δεν μπορούσε να μιλήσει”, λέει ο πρώτος. “Περιμέναμε μισή ώρα-τρία τέταρτα για το ΕΚΑΒ”, είπε ο δεύτερος.

“Κάθε πρωί σηκωνόταν τέσσερις η ώρα για να πηγαίνει να φορτώνει και να ξεφορτώνει στην αγορά. Δεν είχε περιθώριο να χάσει ένα μεροκάματο. Του είπαμε να κάτσει σπίτι, δεν έχει δουλειά μέσα Αυγούστου, είχαν φύγει οι περισσότεροι. “Πού να κάτσω σπίτι, αδελφέ; Θα πάω να βγάλω ένα μεροκάματο, ό,τι βγει. Πέντε-δέκα ευρώ”, απάντησε. Έστελνε κάποια λεφτά και στους γονείς του πίσω στην πατρίδα”, λέει ο Ιμράν στην Εφ. Συν.

“Ζητάμε να μάθουμε ποιος είναι ο δολοφόνος και γιατί δολοφονήθηκε ο εργάτης. Αν δεν συλληφθούν οι υπεύθυνοι πώς θα μάθουμε εάν είναι ναζιστικό έγκλημα ή κάτι άλλο και πώς θα σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις;”, δήλωσε εύλογα άλλωστε στην “Εφ.Συν.” ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, τονίζοντας και εκείνος το ενδεχόμενο ρατσιστικού κινήτρου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα