Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίσκεψη στους 53 μαθητές του Καστελόριζου

Διαβάζεται σε 3'
Δόμνα Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου INTIME NEWS ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τις σχολικές μονάδες του Καστελόριζου επισκέφτηκε η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου ενώ συνομίλησε και με την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού.

Τα σχολεία του Καστελόριζου επισκέφτηκε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου και γνώρισε από κοντά τους 53 μαθητές του νησιού.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής της ήταν το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο, τα οποία φιλοξενούν 8 και 26 μαθητές αντίστοιχα. Εκεί, γνώρισε τους μαθητές και τις μαθήτριες και συζήτησε τόσο με τους εκπαιδευτικούς, όσο και με τον κ. Χαράλαμπο Ψαρά, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, για όλα τα θέματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα. Στη συνέχεια, η κυρία Μιχαηλίδου, βρέθηκε στο Γυμνάσιο και το Λύκειο του νησιού στο οποίο φοιτούν συνολικά 19 μαθητές.

Πρόκειται για ένα πολύ καλά στελεχωμένο σχολείο, δεδομένης και της γεωγραφικής του θέσης. Επίκεντρο της συζήτησης με τους εκπαιδευτικούς αλλά και τον κ. Ιωάννη Παπαδομαρκάκη, Αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, αποτέλεσε η εκπαιδευτική κινητροδότηση των μαθητών ώστε να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και να εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μιχαηλίδου
Επίσκεψη της Δόμνας Μιχαηλίδου σε σχολείο του Καστελλόριζου

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει διαδικτυακά και με τους 85 Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολικών μονάδων Δωδεκανήσου, από την Κάλυμνο και την Κάρπαθο, μέχρι την Τήλο και την Κάσο. Η Υφυπουργός τόνισε ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής με το βλέμμα στραμμένο από άκρη σε άκρη της χώρας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στο νησί, η κυρία Μιχαηλίδου εγκαινίασε και τον πρώτο παιδικό σταθμό του Καστελλόριζου.

Κατά την παραμονή της η Υφυπουργός επισκέφτηκε το Μουσείο Γρίφων Μεγίστης, το μοναδικό στην Ελλάδα. Το μουσείο διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή γρίφων, η οποία αποτελείται από 4.200 εκθέματα και διοργανώνει εντός του μήνα το 3ο Φεστιβάλ Γρίφων το οποίο θα φιλοξενήσει μαθητές και από τη Χάλκη, τη Σύμη και τη Ρόδο.

“Αποφάσισα η πρώτη επίσκεψή μου σε σχολική μονάδα εκτός Αττικής να είναι στο Καστελλόριζο, στο ανατολικότερο άκρο της χώρας μας. Δεν υπάρχει καμία περιοχή της Ελλάδας που να είναι εκτός του οπτικού μας πεδίου. Εθνική προτεραιότητά μας να ενισχύουμε διαρκώς την παιδεία μας και να διασφαλίζουμε ότι όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης όπου κι αν βρίσκονται” δήλωσε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα