Δούκας για γάμο ομοφύλων: “Κάθε πολίτης να έχει την ελευθερία να αγαπά όπως επιλέγει”

Διαβάζεται σε 2'
O Χάρης Δούκας
O Χάρης Δούκας Twitter@HarisDoukas

Η πρώτη ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, μετά τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών στο δημαρχείο της πρωτεύουσας.

Την ισότητα στον γάμο στηρίζει ενεργά ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος αφού πάντρεψε τον γνωστό συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ με τον σύζυγο του, Αναστάσιο Σαμουηλίδη, καθώς και το πρώτο ζευγάρι γυναικών, προχώρησε σε μια ανάρτηση στο Twitter.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αθηναίων στην ανάρτησή του στο Twitter (X), τονίζει πωςκάθε πολίτης θα έχει την ελευθερία να ζει και να αγαπά όπως επιλέγει”.

“Είναι ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ότι κάθε πολίτης της Αθήνας θα έχει την ελευθερία να ζει και να αγαπά όπως επιλέγει”, γράφει σε ανάρτηση του ο Χάρης Δούκας.

Παντρεύτηκε το πρώτο ζευγάρι ομόφυλων γυναικών

Υπενθυμίζεται πως με την παρουσία του Χάρη Δούκα τελέστηκε στο δημαρχείο της Αθήνας ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την ψυχοπαιδαγωγό Δανάη Δεληγεώργη και την ηθοποιό Αλεξία Μπεζίκη, οι οποίες έχουν και ένα παιδί, μόλις 29 ημερών.

Οι δύο γυναίκες, λίγες ημέρες μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο και της αναγγελίας του πρώτου γάμου μεταξύ ομοφύλων, που αφορούσε τον πολιτικό γάμο δύο ανδρών, ανακοίνωσαν τον γάμο τους, ο οποίος τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης (07/03).

Ο γάμος του Αύγουστου Κορτώ με τον Τάσο Σαμουηλίδη

Την Πέμπτη παντρεύτηκε, επίσης, στο Δημαρχείο Αθηνών και ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ τον επί χρόνια σύντροφό του, Αναστάσιο Σαμουϊλίδη.

Ο γνωστός συγγραφέας, κατά κόσμον Πέτρος Χατζόπουλος μοιράστηκε τα ευχάριστα νέα και μέσω των social media ανάρτησε ένα στιγμιότυπο μετά την τέλεση του πολιτικού του γάμου, ένας από τους πρώτους που τελούνται μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο.

“Η βέρα κι η καρδιά μου γράφουν τ’ όνομά σου“, έγραψε στο μήνυμα που συνόδευσε τη φωτογραφία, με το post να κατακλύζεται από χιλιάδες likes και εκατοντάδες σχόλια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα