Δουζίνας για Παπαντωνίου: Ο Σημίτης έχει την πολιτική ευθύνη

Δουζίνας για Παπαντωνίου: Ο Σημίτης έχει την πολιτική ευθύνη
Ο Κώστας Δουζίνας στο βήμα της βουλής Eurokinissi

Πολιτική ευθύνη του Κώστα Σημίτη στην υπόθεση Παπαντωνίου εντόπισε ο Κώστας Δουζίνας μιλώντας στον news247.gr. Τα επιχειρήματα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Την άποψη ότι η πολιτική ευθύνη για την υπόθεση Παπαντωνίου ανήκει στον Κώστα Σημίτη εξέφρασε μιλώντας στον news247 στους 88,6 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας. 

Χαρακτηριστικά τόνισε: “Ο κ. Παπαντωνίου δεν κατηγορείται για παθητική δωροδοκία αλλά για ξέπλυμα το οποίο δεν διαγράφεται. Υπήρχε ένα συνολικό σύστημα που δεν οδηγούσε σε καμία τιμωρία. Στην Ελλάδα υπήρξαν τεράστια σκάνδαλα τα οποία και λόγω του νομικού πλαισίου δεν θα εξιχνιαστούν.Ο ελληνικός λαός πλήρωσε εν μέρει τα χρόνια της κρίσης και αυτά τα σκάνδαλα”.

Για τον Κώστα Σημίτη είπε: “Η έννοια της πολιτικής ευθύνης σημαίνει πως όταν συμβεί μια τεράστια ζημιά στο συμφέρον της χώρας από τις πολιτικές κάποιου, τότε ο τελικός πολιτικός υπεύθυνος είναι ο Πρωθυπουργός. Ανεξάρτητα από τον αν ήξερε ο Σημίτης έχει την πολιτική ευθύνη και πρέπει να κάνει μια δήλωση.Η σιωπή είναι πολιτικό ατόπημα και συνταγματικά δημιουργεί προβλήματα. Υπήρξαν και καθυστερήσεις γιατί η δικογραφία είχε πάει στη Βουλή και η τότε κυβέρνηση την έστειλε την υπόθεση στο αρχείο”.

Επίσης μίλησε: 

Για το ΠΑΣΟΚ: το αφήγημα ότι τα συστημικά κόμματα ανανεώθηκαν και άλλαξαν προσωπικό, στελέχη και όργανα και άρα ευθύνονται άλλοι για ό,τι συνέβη, είναι προβληματικό.

Για τον Πάνο Καμμένο και τη συγκυβέρνηση: Ο γάμος αυτός έπρεπε να ήταν από έρωτα ή τουλάχιστον να οδηγούσε σε μια καλή συμβίωση. Μέχρι ενός σημείου το κατάφερε αλλά τώρα έχει γίνει γάμος από συμφέρον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα