Δραγασάκης: Το ιδιωτικό χρέος είναι η κληρονομιά της κρίσης

Δραγασάκης: Το ιδιωτικό χρέος είναι η κληρονομιά της κρίσης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στη Βουλή Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κι υπουργός Οικονομίας επισήμανε ότι το νέο πλαίσιο ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων καλύπτει 150.000 δανειολήπτες, το 70% περίπου του συνόλου και δάνεια ύψους 11 δισ. ευρώ - «Ο κόσμος θα μας ξαναψηφίσει, γιατί έχει πειστεί ότι αν υπάρχει ελπίδα είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Το ιδιωτικό χρέος είναι το αποτέλεσμα της χρεοκοπίας της χώρας, η κληρονομιά της κρίσης» επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κι υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο πλαίσιο ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων και προστασίας της πρώτης κατοικίας. Ο Γ. Δραγασάκης επισήμανε ότι το νέο πλαίσιο καλύπτει 150.000 δανειολήπτες με «κόκκινο» δάνειο, το 70% περίπου του συνόλου, ενώ το σύνολο των εν λόγω δανείων υπολογίζεται στα 11 δισ. ευρώ.

Ο Γ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι τα «κόκκινα» δάνεια στην χώρα μας βρίσκονται αρκετά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και χρειάζεται παρέμβαση, διαφορετικά το πρόβλημα θα αποτελέσει «ανάχωμα στην συνολική ανάπτυξη της οικονομίας». Απαντώντας στην κριτική προς την κυβέρνηση για «υποχώρηση» ο Γ. Δραγασάκης αναρωτήθηκε «υπάρχουν λύσεις που δεν θα συγκεράσεις συμφέροντα κι ανάγκες;». Ο Γ. Δραγασάκης επισήμανε ότι «από τα πιο θετικά στοιχεία» του νέου πλαισίου ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων είναι η ένταξη σε αυτό και των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, ζήτημα που αποτελεί «εστία κοινωνικών δραμάτων».

Όξυνση του στεγαστικού προβλήματος το επόμενο διάστημα

Παράλληλα, ο Γ. Δραγασάκης εκτίμησε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει όξυνση του στεγαστικού προβλήματος. Ο Γ. Δραγασάκης τόνισε ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος των «κόκκινων» δανείων αποτελεί έναν από τους πυλώνες αντιμετώπισης του στεγαστικού προβλήματος, μαζί με την επιδότηση ενοικίου και την παραγωγή στέγης. Ιδιαίτερα για το τελευταίο, ο Γ. Δραγασάκης σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξουν προτεραιότητες σε σχέση με την παραγωγή στέγης, όπως με τις φοιτητικές εστίες ή τις κατοικίες για δημόσιους υπαλλήλους σε τουριστικές περιοχές.

«Ο κόσμος έχει πειστεί ότι αν υπάρχει ελπίδα είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Γ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στις εκλογές υπογραμμίζοντας την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει. Ο Γ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι ο κόσμος θα ξαναψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ «όχι γιατί δεν κάνουμε λάθη, κάνουμε κάποιες φορές ασυγχώρητα λάθη», αλλά γιατί ο κόσμος «έχει πειστεί ότι αν υπάρχει ελπίδα είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ» κι ότι «αν δεν τα λύσουμε εμείς τα προβλήματα, θα χειροτερεύσουν με μία άλλη κατάσταση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα