Δρίτσας: Όχι ιδιωτικοποιήσεις με όρους αποικίας και 'πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή'

Ο Θεόδωρος Δρίτσας
Ο Θεόδωρος Δρίτσας EUROKINISSI

Άγνωστη η τύχη του υπουργού Ναυτιλίας στον επικείμενο ανασχηματισμό. Εξέφρασε τη στήριξή του στον Πάνο Σκουρλέτη, σχετικά με την αντίθεσή του στην πώληση ποσοστού της ΔΕΗ

Στον τρόπο με τον οποίο και τον σκοπό για τον οποίο συμφωνήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι εννέα ιδιωτικοποιήσεις, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, σημειώνοντας την - σε κάθε περίπτωση - διαφωνία του κόμματος.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό North, ο κ. Δρίτσας είπε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά συμφώνησε με τους θεσμούς σε συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις, όχι όμως με "όρους αποικίας".

"Δεν συμφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν είναι στο ιδεολογικό, πολιτικό, στρατηγικό και αναπτυξιακό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεχτήκαμε τον συμβιβασμό για αυτές τις εννέα ιδιωτικοποιήσεις, που ήδη η διαδικασία τους είχε ξεκινήσει, όταν υπογράφηκε η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού. Πέραν τούτου, δεν υπάρχει άλλη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους", είπε χαρακτηριστικά.

"Αυτό ήταν το σημείο συμβιβασμού στις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνονταν ιδιωτικοποιήσεις. Αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δεν δεσμευτήκαμε ότι θα τις κάνουμε με όρους αποικίας, αλλά με τους αξιοπρεπέστερους όρους ως προς τον ελληνικό λαό", πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Δρίτσας ανήκει στην κίνηση των 53+ που εξέφρασε πρόσφατα τη στήριξή της στον υπουργό Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, σχετικά με τη στάση του όσον αφορά την πώληση ποσοστού της ΔΕΗ.

Υπήρχαν σχεδιασμοί "πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή"

Το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων έθιξε ο υπουργός Ναυτιλίας και από τη Βουλή. Με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου για την συμφωνία έρευνας και διάσωσης με την Κύπρο, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο κ. Δρίτσας υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση για τις ιδιωτικοποιήσεις, τονίζοντας ότι προσπαθεί να πετύχει το μέγιστο κοινωνικό όφελος και σε πολλές περιπτώσεις το πετυχαίνει.

"Πράγματι, υπήρχαν σχεδιασμοί για ιδιωτικοποιήσεις με αποικιακή νοοτροπία, “πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή” από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας και πρόσθεσε:

"Η δική μας κυβέρνηση αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δεσμεύτηκε από την περυσινή συμφωνία να κάνει τις εννέα και βάλαμε ένα σχέδιο όλη η κυβέρνηση, όχι μεμονωμένα κάποιος υπουργός, να τις κάνουμε με το μέγιστο δυνατό κοινωνικό και δημόσιο όφελος. Το πετύχαμε σε πολλές περιπτώσεις".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επενδύσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι 53 και ο Σκουρλέτης

SHARE:

24Media Network