Εγκρίθηκε τροπολογία για συμβάσεις συνεχόμενης εργασίας στο Δημόσιο

Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι  Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Αντιδράσεις από ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι που μιλούν για παραβίαση του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου. Η κυβέρνηση τόνισε ότι εξοικονομούνται πόροι για τα νοσοκομεία με την εκδίωξη εργολαβικών συνεργείων

Κυβερνητική τροπολογία η οποία επιχειρεί να επιλύσει ζητήματα εργαζομένων του Δημόσιου με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ψηφίστηκε στη Βουλή, με την κυβέρνηση να διαβεβαιώνει ότι οι ρυθμίσεις επιφέρουν εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο, αλλά και καλύτερες αμοιβές για τους εργαζόμενους και την αντιπολίτευση να καταγγέλλει παραβίαση του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου για τους συμβασιούχους.

Την τροπολογία που ενσωματώθηκε σε σύμβαση για την λειτουργία του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι κύριος στόχος είναι να εκδιωχθούν τα εργολαβικά συνεργεία φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας από τα νοσοκομεία και να αντικατασταθούν με συμβάσεις εργασίας είτε με τους εργαζόμενους των νοσοκομείων ή με προσλήψεις υπό  την εποπτεία του ΑΣΕΠ «και με μοριοδότηση του ΑΣΕΠ».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν όμως αντιρρήσεις με τη ΝΔ, τη ΔΗ.ΣΥ και το Ποτάμι να καταψηφίζουν κάνοντας λόγο για αντισυνταγματικότητα. Συγκεκριμένα κατήγγειλαν ότι παραβιάζεται πρόβλεψη του Προεδρικού Διάταγματος Παυλόπουλου, σχετικά με ανανέωση των συμβάσεων, που ζητεί να μεσολαβήσει διάστημα τριών μηνών μεταξύ δύο συμβάσεων και θέτει ανώτατο χρονικό όριο 24 μηνών στην ισχύ κάθε σύμβασης. Μάλιστα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για «προεκλογική ρύθμιση» που δημιουργεί προσδοκία μονιμοποίησης στους εργαζομένους.

Πολάκης: Εξοικονόμηση στα Νοσοκομεία, καλύτερες απολαβές στους εργαζόμενους

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι με την απομάκρυνση των εργολαβικών συνεργείων θα υπάρξει εξοικονόμηση για το Δημόσιο. Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου εξοικονομείται ποσό ύψους 1 εκ. ευρώ το μήνα. Σημείωσε δε ότι στον Ευαγγελισμό οι καθαρίστριες λαμβάνουν περί τα 300 με 400 ευρώ περισσότερα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE:

24Media Network