Εγρήγορση για τα fake news ενόψει εκλογών ζητά από το ΕΣΡ ο Ν. Παππάς

Εγρήγορση για τα fake news ενόψει εκλογών ζητά από το ΕΣΡ ο Ν. Παππάς
Ο Νίκος Παππάς Eurokinissi

Έδωσε συγχαρητήρια στο ΕΣΡ και σημείωσε ότι έχουμε «πολλούς λόγους να χαμογελάμε» για τη νομιμοποίηση του τηλεοπτικού πεδίου - «Κάποιοι είχαν πατήσει την Πολιτεία στο σβέρκο» υπενθύμισε.

Προειδοποίηση ότι το φαινόμενο των fake news θα πυκνώσει ενόψει των εκλογών από κάποιους που έχουν μάθει «να πολιτεύονται με αυτό τον τρόπο» απεύθυνε ο Νίκος Παππάς και κάλεσε σε εγρήγορση το ΕΣΡ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση τη ΕΣΡ με την οποία αποδίδονται οριστικά 10ετείς τηλεοπτικές άδειες σε πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς και έδωσε συγχαρητήρια στην ανεξάρτητη αρχή για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα. Όμως ξεκαθάρισε ότι έχουν πολλά να γίνουν ακόμη σε σχέση με το περιεχόμενο καθώς οι πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν να τηρούν τις προβλέψεις του νόμου για την ποιότητα του προγράμματος, την αντικειμενικότητα της ενημέρωσης και την ισότιμη παρουσίαση των απόψεων. Δήλωσε μάλιστα ότι χτυπάει “καμπανάκι” για το θέμα αυτό και ζήτησε προσοχή επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο των fake news θα πυκνώσει από κάποιους ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε «πολύ σημαντική εξέλιξη» την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. «Ήταν ένα μάθημα επιμονής και αντοχής» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ανέφερε δε ότι στο παρελθόν «κάποιοι είχαν πατήσει την πολιτεία στο σβέρκο» και αντέτεινε ότι τα τελευταία χρόνια οι τηλεοπτικοί σταθμοί κατέβαλαν 148 εκατ. ευρώ για φόρους διαφήμισης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα