Παπανδρέου: "Έγώ θα συνεχίσω, στον ίδιο δρόμο..."

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ
(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Ο Γιώργος Παπανδρέου "ντρίμπλαρε" την τελευταία στιγμή όλες τις αρχικές εκτιμήσεις και ανακοίνωσε πως συνεχίζει με νέα κυβέρνηση που θα ανακοινώσει την Πέμπτη και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης (Vid)

Ύστερα από τις συνεχόμενες αντιδράσεις, τις παρατεταμένες κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων που κορυφώθηκαν (αλλά και αμαυρώθηκαν με τα επεισόδια των κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας) την Τετάρτη 15 Ιουνίου και το πολιτικό σκηνικό που αγκομαχούσε να βρει διέξοδο, ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου, προχώρησε σε (ένα ακόμη) διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.

Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και συνεργασίας, μετά την πρόταση και τις διαπραγματεύσεις που έγιναν ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά. Η ώρα του διαγγέλματος ήταν στις 8, αλλά τελικά μίλησε δέκα λεπτά πριν τις 10 το βράδυ, για να πει... ότι δεν πάει πουθενά και ενώ είχαν βγει ονόματα πρωθυπουργών που θα έπιαναν τη θέση του από νωρίς το απόγευμα.

"Ζήτησα να γίνει μια εθνική προσπάθεια, γιατί το καθήκον είναι εθνικό και όχι κομματικό" είπε στην αρχή της ομιλίας του, αφήνοντας έτσι αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης, για να συνεχίσει λέγοντας: "Σήμερα επανήλθα με νέες προτάσεις προς τους αρχηγούς όλων των κομμάτων, προκειμένου να επιτευχθεί η αναγκαία εθνική συνεννόηση. Αποσαφήνισα ότι δεν εξάρτησα ποτέ την ευθύνη μου από αξιώματα. Παρά τη δική μου στάση, η αξιωματική αντιπολίτευση διαχειρίστηκε την όλη αυτή προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους και όχι με όρους πολιτικής και εθνικής ευθύνης".

Με σχετικά ήρεμο ύφος και πολύ πιο... κατασταλαγμένος από όσο θα περίμενε ο περισσότερος κόσμος (οι φήμες για την παραίτησή του είχαν πάρει τεράστιες διαστάσεις τις τελευταίες ώρες), ο πρωθυπουργός άλλαξε πλάνα και προτάσεις και αντί για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, πρότεινε ανασχηματισμό και ψήφο εμπιστοσύνης, προφανώς επηρεασμένος από το οικογενειακό περιβάλλον του, το οποίο οι πληροφορίες λένε πως τον πίεσε πολύ να μην αφήσει τη θέση του.

Με τη φράση "ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας" και τονίζοντας ότι το μείζον ζήτημα είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους, ο Γιώργος Παπανδρέου κατέληξε στο "εγώ θα συνεχίσω, στον ίδιο δρόμο", ενώ επίσης τόνισε:

"Έχω μάθει στη ζωή μου να δίνω μάχες για την πατρίδα, για την οικονομία, για τους πολίτες, για αξίες. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες των πράξεών μας απέναντι στη χώρα. Εγώ θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο, το δρόμο του καθήκοντος, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και τον Ελληνικό λαό. Αύριο θα σχηματίσω νέα κυβέρνηση και αμέσως μετά θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Είναι ώρα ευθύνης".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκλογές ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς

Παπανδρέου: "Κυβέρνηση ενότητας χωρίς έμενα"

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού

SHARE:

24Media Network