Έκτακτη συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου για τη διαθεσιμότητα

default image

Λόγω της εμπλοκής που προκαλεί το αιφνίδιο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για επανεξέταση συνολικά της εφαρμοζόμενης πολιτικής

Έκτακτη συνάντηση είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την εμπλοκή που προκάλεσε το αιφνίδιο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για επανεξέταση συνολικά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00 χωρίς να γίνουν κάποιες δηλώσεις.

της Βίκυς Σαμαρά

Η αντιπαράθεση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο για τον αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ σε διαθεσιμότητα που θα επαναπροσληφθούν, η οποία “παίζεται” ακόμη στην παράταση, ήταν μόνο η αρχή, καθώς όπως διαπίστωσε το Μαξίμου ο κυβερνητικός εταίρος σε μία προσπάθεια να ενισχύσει το κοινωνικό του προφίλ αμφισβητεί μία κεντρική πολιτική της δικομματικής, η οποία μάλιστα αποτελεί βασικό άξονα της συμφωνίας με την τρόικα.

Το Μαξίμου μέχρι στιγμής επιμένει πως τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρηθούν, προτάσσοντας τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές προκειμένου το φθινόπωρο να μπορέσει η κυβέρνηση να ανακοινώσει φορελαφρύνσεις, όπως έχει προαναγγείλει ο κ.Σαμαράς. Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πνέουν μένεα κατά του κ.Λοβέρδου και του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας πως οι αποφάσεις για τη διαθεσιμότητα ελήφθησαν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης στο οποίο συμμετέχει και ο κ.Βενιζέλος και πως εάν αυξηθεί ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που θα επαναπροσληφθούν, το νούμερο αυτό θα πρέπει να συμπληρωθεί από άλλη “δεξαμενή” ώστε να διασφαλιστεί ο στόχος των 6.000 αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα