Έλενα Ακρίτα στα Παιδικά Χωριά SOS: “Kάθε παιδί αξίζει μια οικογένεια”

Διαβάζεται σε 2'
Η Έλενα Ακρίτα
Η Έλενα Ακρίτα INTIME

Στη συνάντηση της Έλενας Ακρίτα με τον πρόεδρο και τον διευθυντή του ελληνικού παραρτήματος των Παιδικών Χωριών SOS συζητήθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η δομή στην προσαρμογή της σε πρόσφατες προβλέψεις της ελληνικής νομοθεσίας

Επίσκεψη στα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη πραγματοποίησε η βουλευτής Επικρατείας και αναπληρώτρια Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Ακρίτα.

Στη συνάντηση της κας Ακρίτα με τον Πρόεδρο του ελληνικού παραρτήματος των Παιδικών Χωριών SOS κ. Αντώνη Αλακιώτη και τον διευθυντή της μονάδας κ. Φίλωνα Λεμονή, συζητήθηκαν και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS στην προσαρμογή τους σε πρόσφατες προβλέψεις της ελληνικής νομοθεσίας.

«Η σχετική υπουργική απόφαση που διέπει τη λειτουργία όλων των δομών παιδικής προστασίας, ειδικά για τα παιδικά χωριά SOS αποτελεί πισωγύρισμα που ανακόπτει και δυσχεραίνει την εφαρμογή της δικής τους, οικογενειακής φιλοσοφίας, στη φροντίδα των παιδιών» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Συζητήθηκε επίσης η επιτακτική ανάγκη εξασφάλισης χρηματοδότησης για τα Παιδικά Χωριά SOS και η δυνατότητα συμβολής του κράτους σε αυτή, ιδίως με τα κονδύλια χρηματοδότησης της επαγγελματικής αναδοχής. Εγινε λόγος επίσης για τις ανεπάρκειες των παιδοψυχιατρικών δομών που θα έπρεπε να συνεπικουρούν αποτελεσματικά τις δομές παιδικής προστασίας.

Η Ελενα Ακρίτα ξεναγήθηκε σε σπίτια της μονάδας και δήλωσε πως «οι αρχές και η φιλοσοφία των Παιδικών Χωριών SOS πρέπει να αποτελέσουν πρότυπο δημόσιας πολιτικής για τη φροντίδα κάθε παιδιού που για οποιοδήποτε λόγο απομακρύνεται από την οικογένειά του. Με τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις της θα εργαστεί για την ενίσχυσή τους και την καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού τους και της τεχνογνωσίας τους. Γιατί κάθε παιδί αξίζει μια οικογένεια».

ΣΥΡΙΖΑ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα