”Ελπίδα για τη Δημοκρατία”: Νέες αιχμές κατά Καρυστιανού – Πυρά και για Γρατσία, Γαλανό

Διαβάζεται σε 4'
”Ελπίδα για τη Δημοκρατία”: Νέες αιχμές κατά Καρυστιανού – Πυρά και για Γρατσία, Γαλανό
ΙΝΤΙΜΕ

Πρώην στελέχη του Γραφείου Τύπου καταγγέλλουν ”αυλικούς”, ”μυστικοσυμβούλους” και παρασκηνιακές παρεμβάσεις, ενώ απειλούν να δώσουν στη δημοσιότητα εσωτερικά πρακτικά και συνομιλίες. ”Μετέτρεψαν το κίνημα σε φοβικό αρχηγικό κόμμα”.

Κλιμακώνεται η εσωκομματική κρίση στην «Ελπίδα για τη Δημοκρατία», καθώς πρώην στελέχη του Γραφείου Τύπου εξαπολύουν νέα σφοδρή επίθεση κατά της Μαρίας Καρυστιανού, της Μαρίας Γρατσία και του Νίκου Γαλανού, κάνοντας λόγο για μετατροπή του κινήματος σε «μικρό φοβικό αρχηγικό κόμμα».

Με ανακοίνωσή τους, τα πρώην στελέχη υποστηρίζουν ότι ένας «πολύ στενός κύκλος αυλικών» οδήγησε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το πολιτικό εγχείρημα σε αδιέξοδο.

«Ένας πολύ στενός κύκλος αυλικών κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, με παράλογη εμμονή σε αυτοκαταστροφικές επιλογές, να μετατρέψει ένα ευρύ Κίνημα Πολιτών που είχε όλες τις προϋποθέσεις να διεμβολίσει το πολιτικό σύστημα, σε ένα μικρό φοβικό αρχηγικό κόμμα. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και καλό είναι ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του», αναφέρουν.

Στο στόχαστρο Γρατσία, Γαλανός και Καρυστιανού

Η ανακοίνωση στρέφεται με ιδιαίτερη ένταση κατά της Μαρίας Γρατσία, την οποία κατηγορούν για «πολιτική σπέκουλα και ψεύδη», «δολοφονία χαρακτήρων» και προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών για την κατάσταση στο κόμμα.

«Όταν, σε μια προσπάθεια αποφυγής των απαντήσεων στις σαφείς πολιτικές ερωτήσεις που έχουν καταθέσει δημόσια τα δεκάδες αποχωρήσαντα πρώην στελέχη της “Ελπίδας για τη Δημοκρατία”, μοναδικά εργαλεία είναι η πολιτική σπέκουλα και τα ψεύδη, τότε γίνεται κατανοητό ότι κάποιοι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως και ξένοι προς τη στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια», σημειώνουν.

Παράλληλα, διερωτώνται αν η Μαρία Γρατσία είναι «η νέα ή μόνιμη εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος» ή ακόμη και «άτυπη αντιπρόεδρος ή γενική διαχειρίστρια».

Τα πρώην στελέχη υποστηρίζουν ότι ο τομέας Επικοινωνίας δεν λειτούργησε ποτέ αυτόνομα, καθώς -όπως ισχυρίζονται- βρισκόταν υπό τον αυστηρό έλεγχο της Μαρίας Γρατσία και του στενού κύκλου συνεργατών της προέδρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πολλά δελτία Τύπου δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ επειδή δεν εγκρίθηκαν από την ηγετική ομάδα, ενώ γίνεται αναφορά και στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Όπως καταγγέλλουν, η ιστοσελίδα είχε ολοκληρωθεί από τον τομέα Επικοινωνίας, ωστόσο δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία, καθώς αποφασίστηκε να αλλάξει το domain και να ανατεθεί η διαχείρισή της στον Νίκο Γαλανό και συνεργάτες του.

Υποστηρίζουν επίσης ότι το Γραφείο Τύπου δεν απέκτησε ποτέ δικαιώματα διαχείρισης της ιστοσελίδας, με αποτέλεσμα αυτή να παραμείνει για εβδομάδες χωρίς ουσιαστική ενημέρωση.

«Οι προτάσεις που έγιναν από τους επαγγελματίες του τομέα, τόσο στο επίπεδο της στρατηγικής επικοινωνίας όσο και στις απλές διαδικασίες προβολής και ενημέρωσης, πήγαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία στα σκουπίδια», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τα πρώην στελέχη αποδίδουν ευθέως την ευθύνη για την εικόνα του κόμματος στην Μαρία Καρυστιανού, τη Μαρία Γρατσία και τον Νίκο Γαλανό.

«Η συνεχής εσωστρέφεια, τα τραγικά επικοινωνιακά λάθη, η στασιμότητα, η προχειρότητα στη ροή ενημέρωσης και οι σπασμωδικές δημόσιες αντιδράσεις φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή της ίδιας της Μαρίας Γρατσία, του παλαιοκομματικού απολιθώματος Νίκου Γαλανού και δυστυχώς της ίδιας της Μαρίας Καρυστιανού», υποστηρίζουν.

Απειλούν με δημοσιοποίηση πρακτικών και συνομιλιών

Η ανακοίνωση κορυφώνεται με ευθεία πρόκληση προς την ηγεσία του κόμματος να δώσει στη δημοσιότητα εσωτερικά πρακτικά και συνομιλίες.

Τα πρώην στελέχη καλούν τη Μαρία Γρατσία να δημοσιοποιήσει «τα πρακτικά των σχετικών συζητήσεων στο Πολιτικό Συμβούλιο και τους σχετικούς διαλόγους στα τσατ συντονισμού της Επικοινωνίας».

«Αν συνεχίσει να ζητά γεγονότα και αποδείξεις, μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς για να τη διευκολύνουμε», προειδοποιούν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοσιοποίησης εσωτερικού υλικού.

Η νέα αντιπαράθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εξελίξεων που έχουν προκαλέσει έντονους τριγμούς στο νεοσύστατο κόμμα.

Είχαν προηγηθεί οι αποχωρήσεις των Κατερίνας Μουτσάτσου, Μαρίας Ιωαννίδου και Τάκη Κοτσόργιου, ενώ στη συνέχεια 22 πρώην στελέχη εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι αποχώρησαν για προσωπικούς λόγους και κάνοντας λόγο για συγκεντρωτικό τρόπο λειτουργίας.

Καθοριστικό σημείο στην εσωκομματική κρίση αποτέλεσε και η διαγραφή του πρώην εκπροσώπου Τύπου, Θανάση Αυγερινού.

Το Πολιτικό Συμβούλιο είχε κάνει λόγο για «δόλια και συντονισμένη προσπάθεια υπονόμευσης και υφαρπαγής της ηγεσίας», ενώ ο ίδιος απάντησε με δημόσιες αιχμές, υποστηρίζοντας ότι η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» οδηγείται σε πολιτικό αδιέξοδο.

Με τη νέα ανακοίνωση του πρώην Γραφείου Τύπου, η εσωκομματική σύγκρουση εισέρχεται πλέον σε ακόμη πιο οξεία φάση, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν δημόσιες κατηγορίες και το ενδεχόμενο νέων αποκαλύψεων να παραμένει ανοιχτό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα