Ενιαία η γραμμή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά, επισημαίνουν πηγές της ΚΟ

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής., Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής., Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Με αντικείμενο τον απολογισμό της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου και τον προγραμματισμό της τωρινής, συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Τα θετικά και τα αρνητικά της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου αλλά και προτάσεις για τη βελτίωση ζητημάτων της ΚΟ, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με τον λόγο να παίρνουν 42 βουλευτές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες πάγια επιδίωξη είναι η καλύτερη συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ των δυνάμεων του κόμματος, της ΚΟ και της κυβέρνησης, ενώ οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι με τον τελευταίο ανασχηματισμό υπάρχει πλέον ειδικό υπουργικό χαρτοφυλάκιο για την επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητας του πολίτη, συμπεριλαμβανομένων και τοπικών προβλημάτων ανά Περιφέρεια.

Στη συνεδρίαση εξελέγη ομόφωνα ο Νίκος Ξυδάκης στη θέση του δεύτερου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου ο οποίος στον ανασχηματισμό ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι ο Χρήστος Μαντάς και τρίτη η Φωτεινή Βάκη.

Η ΚΟ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την προσεχή περίοδο για τον Προϋπολογισμό. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι βρισκόμαστε σε μια σημαντική πολιτική φάση όπου η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη με στόχο την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης στη βάση του χρονοδιαγράμματος, και στο Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Σε ερωτήσεις σχετικά με τα εργασιακά, οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι η στάση των βουλευτών είναι ενιαία και δεν υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες μεταξύ βουλευτών. Υπογράμμισαν δε, πως στο ζήτημα αυτό η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις θέσεις του ILO.

Τέλος, σχετικά με την ανακοίνωση της «σκιώδους κυβέρνησης» της ΝΔ, οι ίδιες πηγές σχολίασαν ότι τη ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση την αντιμετωπίζουν θεσμικά, παρακολουθούν τις αλλαγές στο σχήμα της, όπως εξάλλου και των υπόλοιπων κομμάτων, και πως με αυτή την έννοια εξετάζουν αν οι οποιεσδήποτε προσαρμογές μπορεί να συμβάλουν στον δημοκρατικό διάλογο και με επιχειρήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε σχετικά με τη διαπραγμάτευση και εν συνεχεία η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ενημέρωσε ειδικότερα για τα εργασιακά.

Η συζητήση θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα σε νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης θέλει να μας κάνει μπανανία

SHARE:

24Media Network