Ένοπλες Δυνάμεις: Η ΠΟΜΕΝΣ ζητά να αρθούν οι αδικίες στη βαθμολογική εξέλιξη αξιωματικών

Διαβάζεται σε 2'
Ένοπλες Δυνάμεις: Η ΠΟΜΕΝΣ ζητά να αρθούν οι αδικίες στη βαθμολογική εξέλιξη αξιωματικών
INTIME

Πρόταση για νομοθετική ρύθμιση ώστε να λυθεί το ζήτημα με τους αποφοίτους ΑΣΣΥ κατέθεσε η ΠΟΜΕΝΣ και η κυβέρνηση υπόσχεται πάλι ότι θα το δει.

Λύση στις αδικίες που έχει δημιουργήσει το τελευταίο νομοσχέδιο για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ζητά η ΠΟΜΕΝΣ, προτείνοντας νομοθετική ρύθμιση για τη βαθμολογική εξέλιξη των αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ καταταγέντων από το έτος 1994 και μετά.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο για θέματα, μέριμνας και σταδιοδρομικής εξέλιξης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε έλθει πριν από ένα χρόνο, είχε προκαλέσει οργή μεταξύ των ενστόλων. Και αυτό καθώς δημιούργησε από συνταξιοδοτικής πλευράς υπαξιωματικούς δύο κατηγοριών και ταχυτήτων…

Το νομοσχέδιο αυτό υποτίθεται θα διόρθωνε αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου για τους Απόφοιτους ΑΣΣΥ (Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών υπαξιωματικών). Όμως η κυβέρνηση ενέταξε στη ρύθμιση μόνο τους εισαχθέντες το 1992 και 1993 και άφησε εκτός τους εισαχθέντες το 1994 και 1995. Αυτό σημαίνει ότι θα προαχθούν πέντε χρόνια αργότερα από ο, τι κανονικά θα έπρεπε, με ο, τι αυτό συνεπάγεται για τα συνταξιοδοτικά τους κλπ.

Παρά τη θύελλα αντιδράσεων και τα εκατοντάδες σχόλια στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, η κυβέρνηση δεν είχε διορθώσει αυτή την αδικία, υποσχόμενη εμμέσως και αορίστως ότι το θέμα θα λυνόταν στην επόμενη θητεία της, εφόσον η Νέα Δημοκρατία κέρδιζε τις εκλογές. Πλην όμως, αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί.

Η ΠΟΜΕΝΣ επανέρχεται στο ζήτημα με επιστολή προς τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια, τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη και τους βουλευτές μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Στην επιστολή προτείνει συγκεκριμένες ρυθμίσεις ώστε να αρθούν οι αδικίες σε βάρος των αποφοίτων ΑΣΣΥ 1994 και εντεύθεν.

Διαβάστε την επιστολή εδώ

Ερωτηθείς σχετικά από το NEWS 24/7 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έδωσε αόριστες υποσχέσεις πως η κυβέρνηση θα δει το θέμα.

“Δεν έχω κάποια ενημέρωση ακόμη από το αρμόδιο υπουργείο και πάντα βέβαια η κυβέρνηση αυτό που κάνει είναι ότι με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας αξιολογεί προτάσεις για κάθε κλάδο και πάντα όταν υπάρχει κάτι χειροπιαστό θα επανέλθουμε”, απάντησε ο κ. Μαρινάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα