Ένταλμα σύλληψης για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Ένταλμα σύλληψης για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Ενημερωθείτε για μία εξέλιξη της τελευταίας στιγμής. Αναζητείται ο πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος (Vid)

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης από την Εισαγγελία Αθηνών, σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο.

Το ένταλμα αφορά “ξέπλυμα μαύρου χρήματος” (κακούργημα).

Άνδρες της αστυνομίας ήδη βρίσκονται έξω από την οικία του πρώην υπουργού στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Άνδρες του ΣΔΟΕ βρίσκονται και στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου, στη συμβολή των οδών Ομήρου και Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Η ανακριβής δήλωση “πόθεν έσχες”

Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες ημέρες, ο εισαγγελέας του Συμβουλίου Εφετών, Γ. Μπρης, ζήτησε την παραπομπή του πρώην υπουργού στο  Τριμελές Εφετείο, για την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης “πόθεν έσχες”.

Η επίμαχη δήλωση αφορά το οικονομικό έτος 2009.

Κατά την απολογία του, ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστήριξε, ότι το σπίτι του δηλώθηκε στο “πόθεν έσχες” του 2011, καθώς και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία, που δεν προκαλούν αμφιβολίες για την οικονομική του κατάσταση.

Η σε βάρος του πρώην υπουργού δικογραφία σχηματίστηκε μετά τη διαβίβαση των αποτελεσμάτων του επανελέγχου, που διενήργησε η Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μετά από άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου.

Ο κ. Μπρης ζήτησε την οριστική παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του για τα έτη 1998 έως 2005.

Ακόμη, ζήτησε τη διατήρηση των περιοριστικών όρων, που έχουν επιβληθεί σε βάρος του και αφορούν στην καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 150.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δέσμευση του ακινήτου του στην Ακρόπολη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα