Εντολή ΥΕΘΑ: Έρευνες για νάρκες στις φυλακές Τρικάλων

Εντολή ΥΕΘΑ: Έρευνες για νάρκες στις φυλακές Τρικάλων

Ομάδα του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκοπεδίου Ξηράς διατέθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για έρευνες εκρηκτικών μηχανισμών στον περίβολο των φυλακών Τρικάλων (Pics)

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις φυλακές Τρικάλων... το τάγμα Εξουδετέρωσης Ναρκοπεδίου Ξηράς και κατόπιν εντολής του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Συναγερμός φαίνεται ότι έχει σημάνει στο επιτελείο του υπουργείου, μετά την τελευταία απόδραση των 11 αλλοδαπών, οπότε και τα μέτρα που λαμβάνονται είναι δραστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΕΘΑ:

"Ύστερα από αίτημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου προς το Γενικό Επιτελείο Στρατού διατέθηκε ομάδα του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκοπεδίου Ξηράς (ΤΕΝΞ) με σκοπό τον εντοπισμό, την επισήμανση και εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών που απέμειναν στον χώρο της εξωτερικής περιβόλου των φυλακών Τρικάλων κατά την πρόσφατη απόδραση κρατουμένων.

Η ομάδα του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκοπεδίου Ξηράς από το Σάββατο 23 έως και την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013 προέβη στην προσέγγιση - αναγνώριση του χώρου και στην συνέχεια στην επισήμανση και εξουδετέρωση των εκρηκτικών μηχανισμών.

Επισημαίνεται ότι όλη η επιχείρηση διενεργήθηκε από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Η συγκεκριμένη ομάδα προκειμένου να πραγματοποιήσει την αποστολή της με επιτυχία και πρωτίστως με ασφάλεια, διαθέτει εξοπλισμό ατομικής προστασίας (στολές αντιθραυσματικές, κράνη κτλ) για τον εντοπισμό, την μεταφορά και την καταστροφή των εκρηκτικών μηχανισμών".

Εντολή ΥΕΘΑ: Έρευνες για νάρκες στις φυλακές Τρικάλων
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δύο ακόμα χειροβομβίδες εντόπισαν στις φυλακές Τρικάλων

Συνεχίζονται οι συλλήψεις για την απόδραση από τα Τρίκαλα

Ιωάννινα: Συναγερμός στις Αρχές από την απόδραση στα Τρίκαλα

SHARE:

24Media Network