Έντονη αντίδραση της ΝΔ για την ίδρυση Πανεπιστημιακών τμημάτων με βουλευτικές τροπολογίες

Συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής την Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής την Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

«Έτσι φτιάχνουνε Πανεπιστήμια; Με μία βουλευτική τροπολογία, η οποία γίνεται στο πόδι, χωρίς μελέτες, χωρίς κριτήρια, χωρίς τίποτα;» αναρωτήθηκε σε υψηλούς τόνους η Ν. Κεραμέως, εισηγήτρια της ΝΔ στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Την αποδοχή από τον Κώστα Γαβρόγλου 13 βουλευτικών τροπολογιών και, κυρίως, βουλευτικών τροπολογιών με τις οποίες ιδρύονται Πανεπιστημιακά τμήματα επέκρινε η Νίκη Κεραμέως, εισηγήτρια της ΝΔ στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

«Αυτό που μόλις είδαμε στη Βουλή αυτή τη στιγμή δεν έχει προηγούμενο» επισήμανε μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες η Ν. Κεραμέως, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις βουλευτικές τροπολογίες για την ίδρυση τμήματος Μουσειολογίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και την ίδρυση τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

ADVERTISING

«Αυτή είναι η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη; Έτσι φτιάχνουν Πανεπιστήμια; Με μία βουλευτική τροπολογία, η οποία γίνεται στο πόδι , χωρίς μελέτες, χωρίς κριτήρια, χωρίς τίποτα;» αναρωτήθηκε σε υψηλούς τόνους η Ν. Κεραμέως κάνοντας λόγο για «ντροπή για το Κοινοβούλιο και για τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Βουλή
SHARE:

24Media Network