Επανεξέταση των μειώσεων σε επιδόματα τριτέκνων προαναγγέλλει η Φωτίου

Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις", την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις", την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

«Εδώ είμαστε να το ξαναδούμε» διαβεβαίωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σύσκεψη με υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή εν μέσω των εσωκομματικών αντιδράσεων

Διαβεβαιώσεις στους ίδιους τους τριτέκνους/πολυτέκνους αλλά και σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούν για τις μειώσεις επιδομάτων στους δικαιούχους με συγκριτικά υψηλότερα εισοδήματα έδωσε από το βήμα της Βουλής η Θεανώ Φωτίου, προαναγγέλλοντας θετική παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος.

Η κυρία Φωτίου παραδέχτηκε στην ομιλία της στη Βουλή ότι οι δύο υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες των τριτέκνων και των πολυτέκνων θα δουν μειώσεις στα επιδόματά που λαμβάνουν. Διαβεβαίωσε, όμως, ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν οι αλλαγές θα γίνουν πριν ή μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. «Είμαστε εδώ ώστε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε ακόμη και αυτές τις μειώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά. Προανήγγειλε, επίσης, ότι εντός του 2018 θα εφαρμοστούν «μεγάλες πολιτικές για το παιδί. «Θα το δείτε αυτό και πολύ σύντομα» ξεκαθάρισε.

ADVERTISING

Υπενθύμισε, πάντως, ότι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις αυξάνεται σημαντικά το κονδύλι για τα οικογενειακά επιδόματα. Τόνισε, δηλαδή, ότι θα λάβουν επίδομα 800.000 οικογένειες και από αυτές οι 738.000 «θα δουν μεγάλες αυξήσεις». «Πολύ μεγάλες αυξήσεις θα δουν αυτοί που έχουν το ένα και τα δύο παιδιά, αφού από 40 ευρώ που έπαιρνε το παιδί, θα πάρει τώρα 70 ευρώ τον μήνα και από 80 ευρώ που έπαιρναν τα δύο παιδιά στη δίτεκνη οικογένεια, θα πάρει τώρα 140 ευρώ τον μήνα» ανέφερε η κυρία Φωτίου.

Για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες η κυρία Φωτίου ανέφερε ότι είναι περίπου 100.000. Εξ’ αυτών οι 50.000 θα λάβουν αυξήσεις ενώ οι υπόλοιπες που έχουν υψηλότερο εισόδημα θα υποστούν μειώσεις. Συνολικά, πάντως, όπως ανέφερε οι τρίτεκνοι θα λάβουν 420 ευρώ επιπλέον (από 2.940 ευρώ θα ανέβουν στα 3.300 ευρώ). Οι τετράτεκνοι θα πάρουν επιπλέον 1.120 ευρώ, (από 3.920 ευρώ θα πάνε στα 5.040 ευρώ). Οι πεντάτεκνοι θα πάρουν 1.820 ευρώ επιπλέον (από 4.900 ευρώ σε 6.720 ευρώ) και Οι εξάτεκνοι θα λάβουν επιπλέον 2.520 ευρώ (από 5.880 ευρώ σε 8.400 ευρώ).

Εν μέσω των εσωκομματικών αντιδράσεων πραγματοποιείται από τις πέντε το απόγευμα σύσκεψη στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στη Βουλή, με τη συμμετοχή της κ.Φωτίου, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργού, αρμόδιου για το συντονισμό και τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, Δημήτρη Λιάκου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Ξυδάκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ
SHARE:

24Media Network