Επεισόδια στη ΔΑΠ Θεσσαλονίκης

Επεισόδια στη ΔΑΠ Θεσσαλονίκης
Στιγμιότυπο από τις φοιτητικές εκλογές την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Στελέχη που διαφωνούν με τη διαδικασία εγγραφής μελών στα μητρώα της φοιτητικής οργάνωσης ήλθαν σε αντιπαράθεση με μέλη της διοικούσας επιτροπής στα γραφεία της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ στη συμπρωτεύουσα

Επεισόδια προκλήθηκαν κατά τη διαδικασία εγγραφής μελών στα μητρώα της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης.

Ομάδα 30 – 40 στελεχών, που φέρονται να ανήκουν στο κομμάτι της νεολαίας που είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα μετά το περσινό φιάσκο του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη (που κατέληξε στην παραίτηση του τότε γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου και του τότε προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη, καθώς και στον αποκλεισμό των συνέδρων της ΟΝΝΕΔ από το συνέδριο του κόμματος και την επανίδρυση της νεολαίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη), διαφώνησαν με τη διαδικασία εγγραφής νέων μελών στα μητρώα της φοιτητικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη εκ του μηδενός.

Τα αίματα άναψαν και ακολούθησαν λεκτικοί διαξιφισμοί και σπρωξιές, ωστόσο η κατάσταση παρέμεινε υπό έλεγχο. Η διαδικασία όμως διεκόπη, με την ηγετική ομάδα της φοιτητικής νεολαίας να αναζητεί λύση μέχρι απόψε το βράδυ, εάν οι διαφωνούντες δεν υποχωρήσουν και προκαλέσουν νέα επεισόδια.  Οι αντιδρώντες διαφωνούν με τη διαδικασία εγγραφής, ενώ από την άλλη πλευρά τους κατηγορούν ότι δεν επιθυμούν την ανανέωση των μητρών για να μην καταγραφούν οι δικές τους απώλειες δυνάμεων.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είχε γνωστοποιήσει ότι οι εγγραφές μελών στα μητρώα της στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινούσαν εκ του μηδενός, από χτες μέχρι την Παρασκευή και την επόμενη εβδομάδα από Τρίτη μέχρι και Τετάρτη. Η ανακοίνωση ανέφερε ότι «την εποπτεία των εγγραφών θα αναλάβει η Διοικούσα Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης» και ότι «για τη διεξαγωγή των εγγραφών εφαρμόζονται οι διατάξεις του Καταστατικού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων σε συνδυασμό με την παρούσα. Για την εγγραφή είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής και ακαδημαϊκής ταυτότητας».

Από τη διαδικασία εγγραφής εξαιρέθηκαν όσοι έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα και έχουν διαγραφεί από τα μητρώα της ΟΝΝΕΔ ή και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από το συνέδριο επανίδρυσης και μετά.

«Αφού δημιουργηθούν τα νέα μητρώα μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης και ολοκληρωθούν όλες οι αναγκαίες για την οριστικοποίησή τους διαδικασίες, θα εκδοθεί νέα εγκύκλιος για την εκλογή Συμβουλίων Σχολών και εκλεκτόρων για την Γραμματεία Πόλης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων, Γιάννης Αναστασόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα