Επίκαιρη ερώτηση της ΝΔ για τις offshore βουλευτών

Στιγμιότυπο από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην λεωφόρο Συγγρού μετά την αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015. 
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Στιγμιότυπο από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην λεωφόρο Συγγρού μετά την αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς, ενώ έκανε λόγο για σκοπιμότητες και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο

Επίκαιρη επερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκο Παρασκευόπουλο και τον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αναφορικά με την τροποποίηση της νομοθεσίας πόθεν έσχες από την Κυβέρνηση που δίνει το δικαίωμα κατοχής εξωχώριων εταιριών (offshore) σε πολιτικά πρόσωπα κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Με πρώτο υπογράφοντα τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταγγέλλουν κυβερνητικές σκοπιμότητες, που όπως ισχυρίζονται κρύβονται πίσω από τα πολυνομοσχέδια των χιλιάδων σελίδων και οι οποίες "φανερώνoυν το πραγματικό ήθος της κυβερνητικής πλειοψηφίας και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την έννοια της διαφάνειας".

ADVERTISING

Με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τονίζουν μεταξύ άλλων ότι ενώ με την παλαιότερη διάταξη απαγορευόταν ρητά η συμμετοχή βουλευτών και υπουργών σε εταιρίες που εδρεύουν σε Κράτος με ιδιαιτέρως ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, κατάλληλο για φοροαποφυγή, το μόνο κριτήριο της απαγόρευσης με τη νέα διάταξη είναι η φορολογική συνεργασία με τις φορολογικές αρχές!

Από τη Νέα Δημοκρατία τονίζουν πως με τον τρόπο αυτό, επιτρέπεται η φοροαποφυγή, εφ' όσον αυτή γίνει μέσω χώρας που είναι φορολογικά συνεργάσιμη. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να δώσει άμεσα εξηγήσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στον ελληνικό λαό για την σκοπιμότητα αυτής της ρύθμισης, αλλά και τους λόγους που την υποχρέωσαν να εντάξει αυτήν τη ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο με τη μορφή κατεπείγοντος

Επιπλέον, η Νέα Δημοκρατία ζητά την κατάργηση της εν λόγω διάταξης και επισημαίνει τον κίνδυνο που δημιουργείται από τη δημοσίευση της, καθώς είναι σαφές ότι θα ευνοήσει τα πολιτικά πρόσωπα εκείνα, που κατά παράβαση του νόμου, κατείχαν ή συμμετείχαν σε εξωχώριες εταιρίες.

Δείτε αναλυτικά την ερώτηση της ΝΔ:

0530_Επι_καιρη_Επερω_τηση.doc
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Offshore
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η 'offshore' διαμάχη κυβέρνησης - αντιπολίτευσης

Νέο... κεκτημένο: Οι 'καλές' οff shore επιτρέπονται

24Media Network