Επιμένει για εκλογές η ΝΔ

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Δια στόματος Γιώργου Κουμουτσάκου, η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να ζητά εκλογές, σε συνέχεια του αιτήματος όπως το διατύπωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας προ δύο ημερών στη βουλή

Επαναφέρει το θέμα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες η ΝΔ, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της στην οικονομία, στο προσφυγικό αλλά και για τη στάση της απέναντι στη Δικαιοσύνη. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε πως «η απόπειρα αποπροσανατολισμού του κ. Τσίπρα στη Βουλή απέτυχε» και πως ο ίδιος υπέστη ήττα. Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο «το αίτημα για εκλογές είναι αίτημα της κοινωνίας και πράξη πολιτικής ευθύνης της ΝΔ, σκοπός μας είναι να σταματήσει η κατάρρευση της χώρας. Η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη και αυτό πρέπει σήμερα να σταματήσει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, αγνοώντας τότε τη δημοκρατική αρχή και λέγοντας πως η τότε κυβέρνηση θα πέσει στους δρόμους.

Μια κυβέρνηση απόλυτα γατζωμένη στην εξουσία

«Έχει καμία σχέση η απόλυτη ανευθυνότητα εκείνων των λόγων με τη στάση της ΝΔ;» διερωτήθηκε ο κ. Κουμουτσάκος, τονίζοντας πως όταν καταρρέει το σπίτι δεν μπορείς να λες να καταρρεύσει στα χέρια των άλλων. «Ζητάμε εκλογές γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει. Θέση μας σταθερή είναι ότι η χώρα είναι ακυβέρνητη που παράγει εικόνες τριτοκοσμικής χώρας» τόνισε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν τελικά η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης είπε πως η αντιπολίτευση κρίνει τα δεδομένα κάθε φορά.

«Δείτε τι γίνεται στον Πειραιά, στο Ελληνικό, στην Ειδομένη. Δείτε την οικονομία και ποια είναι η προοπτική της. Η χώρα παράγει εικόνες τριτοκοσμικής χώρας. Η κατάσταση της Ελλάδας είναι τραγική. Αξιολογούμε τη θέση που θα πάρουμε. Αυτή είναι μια κυβέρνηση απόλυτα γατζωμένη στην εξουσία. Είδατε τον υπουργό Αμυνας πως οδηγήθηκε στα όρια του αυτοεξεφτελισμού για να παραμείνει στη θέση του. Το καλό για τη χώρα είναι αυτή η κυβέρνηση να φύγει» είπε ο κ. Κουμουστάκος.

Εμμένει η Νέα Δημοκρατία και στην υπόθεση Μαυρίκου

Όσον αφορά τη χθεσινή παρουσίαση από τη ΝΔ συμφωνίας της ΕΡΤ με τον κ. Μαυρίκο, ο κ. Κουμουστάκος τόνισε πως το Μαξίμου είναι έκθετο καθώς, όπως είπε, «η διορισμένη διοίκηση από το Μαξίμου της ΕΡΤ υπέγραφε 4 μέρες πριν τη σύλληψη του σύμβαση με τον Μαυρίκο».

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή για τον Σταύρο Παπασταύρου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως «η δικαιοσύνη αποφαίνεται για ενόχους και αθώους και όχι ο κ. Τσίπρας».

Επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει τι συνέβη την περίοδο διακυβέρνησης Βαρουφάκη-Τσίπρα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «ακατανόητες διαπραγματευτικές ενέργειες και παραλείψεις που οδήγησαν σε μνημόνιο και κατάρρευση της οικονομίας».

Έκθετη η κυβέρνηση αν αρνηθεί εξεταστική για το τρίτο μνημόνιο

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως η αρνητική απάντηση στην πρότασή της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή αφήνει έκθετη την κυβέρνηση σε κυρίαρχα ερωτήματα του ελληνικού λαού όπως το ποιος σχεδίαζε κατάληψη του νομισματικοποίου, το αν υπήρχε δεύτερο σχέδιο για δραχμή και το αν τελικά τα γνώριζε αυτά ο Πρωθυπουργός. Όσον αφορά το αίτημα του κ. Τσίπρα για εξεταστική, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως όταν κατατεθεί θα τη διαβάσουν και θα δουν πως θα κινηθούν.

Όσον αφορά τις καταγγελίες του κ. Μητσοτάκη για σχέση ενός εκ των κατηγορουμένων για εκβιασμούς με τον κ. Τσίπρα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως η φράση «συνεργάτης σας» αφορούσε συνολικά κυβερνητικά στελέχη, επισημαίνοντας πως μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος ήταν ένας από τους συνεργάτες ιστοσελίδας που εκφράζει σταθερά θέσεις της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα.

Δεν χρειάζεται ο Μπαλτάκος, υπάρχει ήδη η Χρυσή Αυγή

Σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τον κ. Μπαλτάκο, ο εκπρόσωπος Τύπου τόνισε πως η ΝΔ απευθύνεται στο σύνολο όλων των Ελλήνων και καλύπτει όλον τον χώρο, από το κέντρο μέχρι τη δεξιά. «Θα καταβάλουν μεγάλο κόπο για κάτι που ήδη υπάρχει. Ας απευθυνθούν σε αυτό» τόνισε, διευκρινίζοντας πως μιλά για τη "Χρυσή Αυγή".

Τέλος κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια στον Πειραιά ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως το κράτος θα πρέπει να είναι "παρών", κάτι που δεν συμβαίνει. «Είναι βέβαιο ότι η πολιτεία πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει στη διάθεσή της πλην της βίας. Πρέπει να ρυθμιστεί νομικά η σημερινή εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων στη διαχείριση του προσφυγικού» ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network