Επιμένει η Άγκυρα για τους οκτώ στρατιωτικούς: Η Ελλάδα χώρα καταφύγιο πραξικοπηματιών

Οι Τούρκοι αξιωματικοί στον Άρειο Πάγο (φωτό αρχείου)
Οι Τούρκοι αξιωματικοί στον Άρειο Πάγο (φωτό αρχείου) EUROKINISSI

Μετά τις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της Τουρκίας, ο Hami Aksoy εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της γείτονος επανάρχεται με νέα επίθεση κατά της Ελλάδας

Η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας για το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, εξακολουθώντας να πιέζει για την έκδοση τους.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών  Hami Aksoy χαρακτήρισε σήμερα την Ελλάδα χώρα καταφύγιο πραξικοπηματιών, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Τουρκίας  Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος χθες είχε προβεί σε αντίστοιχες δηλώσεις.

ADVERTISING

Σύμφωνα με το IBNA ο Aksoy είπε συγκεκριμένα: "Είχαμε δηλώσει πως καταδικάζουμε την επαναλαμβανόμενη άρνηση της Ελλάδας να εκδόσει στη χώρα μας τους 8 προδότες πραξικοπηματίες της απόπειρας πραξικοπήματος τη 15ης Ιουλίου, όπως  είχαμε κάνει το ίδιο όταν αφέθηκε ελεύθερος ο ένας από αυτούς.  Τότε, είχαμε εκφράσει την ελπίδα η ελληνική δικαιοσύνη να μην επαναλάβει παρόμοια λάθη με τέτοιες μονόπλευρες αποφάσεις.

Παρόλα αυτά, πληροφορηθήκαμε πως η Ελλάδα τις προηγούμενες μέρες άφησε ελεύθερους και τους άλλους επτά φυγάδες.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να εξηγήσει την απελευθέρωση όλων των πραξικοπηματιών-φυγάδων ως διοικητική απόφαση που αφορά την διαδικασία σύλληψής τους"

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τούρκοι Στρατιωτικοί, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θρασύτατη επίθεση της Άγκυρας κατά Τσίπρα για τους οκτώ

Ομοβροντία από Αθήνα μετά το τουρκικό θράσος

Κίνημα Αλλαγής: Απαράδεκτες οι τουρκικές απειλές για πειρατικές ενέργειες

SHARE:

24Media Network