Επιμένει η Άγκυρα για τους οκτώ στρατιωτικούς: Η Ελλάδα χώρα καταφύγιο πραξικοπηματιών

Επιμένει η Άγκυρα για τους οκτώ στρατιωτικούς: Η Ελλάδα χώρα καταφύγιο πραξικοπηματιών
Οι Τούρκοι αξιωματικοί στον Άρειο Πάγο (φωτό αρχείου) Eurokinissi

Μετά τις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της Τουρκίας, ο Hami Aksoy εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της γείτονος επανάρχεται με νέα επίθεση κατά της Ελλάδας

Η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας για το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, εξακολουθώντας να πιέζει για την έκδοση τους.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών  Hami Aksoy χαρακτήρισε σήμερα την Ελλάδα χώρα καταφύγιο πραξικοπηματιών, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Τουρκίας  Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος χθες είχε προβεί σε αντίστοιχες δηλώσεις.

Σύμφωνα με το IBNA ο Aksoy είπε συγκεκριμένα: “Είχαμε δηλώσει πως καταδικάζουμε την επαναλαμβανόμενη άρνηση της Ελλάδας να εκδόσει στη χώρα μας τους 8 προδότες πραξικοπηματίες της απόπειρας πραξικοπήματος τη 15ης Ιουλίου, όπως  είχαμε κάνει το ίδιο όταν αφέθηκε ελεύθερος ο ένας από αυτούς.  Τότε, είχαμε εκφράσει την ελπίδα η ελληνική δικαιοσύνη να μην επαναλάβει παρόμοια λάθη με τέτοιες μονόπλευρες αποφάσεις.

Παρόλα αυτά, πληροφορηθήκαμε πως η Ελλάδα τις προηγούμενες μέρες άφησε ελεύθερους και τους άλλους επτά φυγάδες.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να εξηγήσει την απελευθέρωση όλων των πραξικοπηματιών-φυγάδων ως διοικητική απόφαση που αφορά την διαδικασία σύλληψής τους”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα