Επίσκεψη Δένδια στη φρεγάτα “Ύδρα” που επιχειρεί στην Ερυθρά Θάλασσα

Διαβάζεται σε 2'
Ο Νίκος Δένδιας στη φρεγάτα "Ύδρα"
Ο Νίκος Δένδιας στη φρεγάτα "Ύδρα" EUROKINISSI

Τη φρεγάτα “Ύδρα” που συμμετέχει στην επιχείρηση “Ασπίδες” της ΕΕ κατά των Χούθι επισκέφτηκε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρα (11/3) τη φρεγάτα «Ύδρα», η οποία βρίσκεται εν πλω στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της επιχείρησης EUNAVFOR ASPIDES.

Απευθυνόμενος προς το πλήρωμα της φρεγάτας ο κ. Δένδιας δήλωσε μεταξύ άλλων :”Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που κάνετε. Διατύπωσα ήδη στον κυβερνήτη τα συγχαρητήρια μου”.

Παράλληλα επανέλαβε :”Γνωρίζω πάρα πολύ καλά και σας το επαναλαμβάνω ότι η πατρίδα σας έχει στείλει σε ζώνη κινδύνου. Πρέπει όμως να σας πω ότι είσαστε εδώ και το ξέρετε για να υπερασπίσετε τα δικά μας συμφέροντα, τα εθνικά μας συμφέροντα, αυτό το οποίο εξυπηρετεί την Ελληνική Δημοκρατία, την πατρίδα μας και την ελληνική κοινωνία. Και να σας πω επίσης, πρόσθεσε, ότι για εμένα ήταν μεγάλη περηφάνεια που κοίταξα στον ιστό της «Ύδρας» την ελληνική σημαία να ανεμίζει στον κόλπο του Άντεν”.

Ο Νίκος Δένδιας στη φρεγάτα "Ύδρα"
Ο Νίκος Δένδιας στη φρεγάτα "Ύδρα" EUROKINISSI

Τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους.

Η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» αποτελεί μέρος μιας ναυτικής ομάδας της ΕΕ στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδες», η οποία συστάθηκε με στόχο στη διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και τη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, ιδίως για τα εμπορικά πλοία, στην περιοχή όπου πολυάριθμες επιθέσεις των Χούθι έχουν ως στόχο διεθνή εμπορικά πλοία από τον Οκτώβριο του 2023.

Φρεγάτα "Ύδρα"
Φρεγάτα "Ύδρα" (EUROKINISSI/ΓΕΕΘΑ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα