Επισπεύδεται η ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2018

Επισπεύδεται η ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2018
Discussion and voting on social dividend in parliament, in Athens, on Nov. 11, 2017 / , , 11 , 2017 Nikos Libertas / SOOC

Αρχικά η ψηφοφορία είχε προσδιοριστεί για τις 23 Δεκεμβρίου αλλά επισπεύσθηκε για διαδικαστικούς λόγους

Τα μεσάνυχτα της 19ης Δεκεμβρίου θα τεθεί τελικά σε ψηφοφορία ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2018, σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Η πενθήμερη συζήτηση του κρατικού Προϋπολογισμού θα γίνει για πρώτη φορά διακεκομμένα. Το πρώτο κομμάτι της συζήτησης θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 13 Δεκεμβρίου. Θα μεσολαβήσει διακοπή λόγω του Συνεδρίου της ΝΔ αλλά και της προγραμματισμένης απουσίας του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών στο εξωτερικό. Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί στις 18 και 19 Δεκεμβρίου. Το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου θα τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί. Τελευταίος θα μιλήσει ο πρωθυπουργός και θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός της Βουλής προέβλεπε ψήφιση στις 23 Δεκεμβρίου αλλά αποφασίστηκε επίσπευση καθώς ο Προϋπολογισμός πρέπει να έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης έως τις 20 Δεκεμβρίου για λόγους έγκαιρης καταβολής μισθών και συντάξεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα