Επιστολή Βαρουφάκη: Αποδέχεται την παραίτηση Σακελλαρίου, δηλώνει όμως προσηλωμένος στο τεκμήριο αθωότητας

Επιστολή Βαρουφάκη: Αποδέχεται την παραίτηση Σακελλαρίου, δηλώνει όμως προσηλωμένος στο τεκμήριο αθωότητας
Sooc

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ έδωσε στη δημοσιότητα μια επιστολή με την οποία εξηγεί τους λόγους που δέχτηκε την παραίτηση της προέδρου του ΤΧΣ, τονίζοντας όμως εμφατικά πως επιμένει στο τεκμήριο της αθωότητας

Στη δημοσιότητα δόθηκε η απαντητική επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη προς την πρώην διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αν. Σακελλαρίου.

Με την επιστολή του αυτή – η οποία φέρει σημερινή ημερομηνία (18 Μαΐου 2015) – ο Γ. Βαρουφάκης γνωστοποιεί ότι κάνει αποδεκτή την παραίτηση της Αναστασίας Σακελλαρίου από τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την ευχαριστεί για τη μεταξύ τους συνεργασία.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η κυβέρνηση ζήτησε την παραίτηση της Α. Σακελλαρίου από το τιμόνι του ΤΧΣ, λόγω της εμπλοκής του ονόματός της στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και με αφορμή την παραπομπή της σε δίκη, από κοινού με 40 ακόμη ηχηρά ονόματα της οικονομικής και επιχειρηματικής ελίτ της χώρας.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής του Γ. Βαρουφάκη στην Αν. Σακελλαρίου έχει ως εξής:

“Αγαπητή κυρία Σακελλαρίου

Έλαβα την επιστολή παραίτησής σας της 7ης Μαΐου 2015, την οποία έκανα αποδεκτή σεβόμενος την απόφασή σας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε τους τελευταίους μήνες.

Η συνεισφορά σας, υπό αντίξοες συνθήκες, στην προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης να διεκδικήσει από τους θεσμούς – και ιδίως από τον ESM – ΕFSF, τα αυτονόητα καταγράφεται ως σημαντική.

Τέλος επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω την ευκαιρία αυτή για να δηλώσω άλλη μια φορά την προσήλωσή μου στην αρχή του τεκμηρίου αθωότητας – μια αρχή που, δυστυχώς, στη χώρα μας δοκιμάζεται σχεδόν συστηματικά.

Με ειλικρινείς ευχές για τη μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία σας.

Γιάνης Βαρουφάκης”

Πηγή φωτογραφίας sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα