Επίθεση ΝΔ σε Τσίπρα για ταύτιση με Καμμένο και Πολάκη

Επίθεση ΝΔ σε Τσίπρα για ταύτιση με Καμμένο και Πολάκη
Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Στοχοποίηση του πρωθυπουργού για αυταρχισμό και κρεσέντο αντισυνταγματικότητας. Πως σχετίζεται η αντιπολιτευτική ρητορική της ΝΔ με τα όσα θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο χαιρετισμό του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Πυρά για την παρουσία του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας εκτοξεύει η ΝΔ κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για ταύτιση με τον υφυπουργό υγείας Παύλο Πολάκη στον απόηχο των δηλώσεών του για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μάλιστα όπως σημειώνει  ΝΔ «ο κ. Τσίπρας επιλέγει οριστικά να ταυτιστεί με τις πιο ακραίες πολιτικές παρουσίες της κυβέρνησής του. Μετά την στήριξή του στον κ. Καμμένο, σήμερα μας δείχνει ότι είναι ένα και το αυτό με τον κ. Πολάκη. Επομένως, εκτός από μόνιμη λιτότητα και μόνιμη χυδαιότητα».

Είχε προηγηθεί σχετική δήλωση του τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος με αφορμή τη χτεσινή δήλωση του κ. Πολάκη τον εγκαλούσε ότι «αμφισβητεί τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος» και «έχει αναλάβει εργολαβικά να πετάει λάσπη στους δικαστές» τονίζοντας ότι «οι επιθέσεις αυτές δεν προσβάλλουν μόνο το θεσμό της Δικαιοσύνης, που βάζει φρένο στο κρεσέντο αντισυνταγματικότητας αυτής της κυβέρνησης, αλλά εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον  κ. Τσίπρα που εξακολουθεί να τον στηρίζει. Ο υπουργός Πολάκης συμβολίζει τη χυδαιότητα, τον αυταρχισμό και την αλαζονεία αυτής της κυβέρνησης».

Σ’ αυτό το πλαίσιο μάλιστα η ΝΔ είχε επανέλθει καθιστώντας υπεύθυνο τον πρωθυπουργό επειδή δεν απέπεμψε τον υπουργό προστασίας του Πολίτη από το χαρτοφυλάκιό του όπως ζητούσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραδίδοντας το κέντρο της Αθήνας στη «βία και την ανομία».

Η ρητορική αυτή και η στοχοποίηση του πρωθυπουργού από πλευράς της ΝΔ σχετίζονται άμεσα και με το βασικό πολιτικό μήνυμα που θα εκπέμψει κατά την παρουσία του στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τον χαιρετισμό που θα απευθύνει στους συνέδρους ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε το βράδυ. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του το πολιτικό μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι η ανάδειξη ως διαχωριστικής γραμμής από τη μια μεριά του «αυταρχισμού του ΣΥΡΙΖΑ» και από την άλλη «η στήριξη στους θεσμούς, τους κανόνες και τη λειτουργία της δημοκρατίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα