Επίθεση σε Β. Οικονόμου: οι ΑΝΕΛ στοχοποιούν την ανεργία και το Ποτάμι την Αριστερά

Επίθεση σε Β. Οικονόμου: οι ΑΝΕΛ στοχοποιούν την ανεργία και το Ποτάμι την Αριστερά
Second parliamentary voting for the election of the new Greek President, in Athens, Dec. 23, 2014 / , , 23 , 2014 Nick Paleologos / SOOC

Ο Θ. Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ καταλογίζει ευθύνες στην... "ανεργία" και ο Ψαριανός του Ποταμιού στους... "προοδευτικούς"

Αντιπαράθεση ακόμη και για τα αίτια των βίαιων επιθέσεων στον βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, είχαν στη Βουλή το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τους ΑΝΕΛ να συνδέουν την επίθεση με την ανεργία και το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη να καταλογίζει τις ευθύνες στην Αριστερά και τους προοδευτικούς.

Το ζήτημα προέκυψε στη συζήτηση της Ολομέλειας όταν οι βουλευτές από διάφορες πτέρυγες της Βουλής πήραν το λόγο για να καταδικάσουν την επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ στα Εξάρχεια από αντιεξουσιαστές. Ειδικότερα, ο Γρηγόρης Ψαριανός του Ποταμιού εξέφρασε την άποψη ότι για το φαινόμενο ευθύνεται «η Αριστερά» και οι «προοδευτικοί». «Έχω μετανιώσει για συμπεριφορές μου στο παρελθόν. Καιρός να μετανιώσουν κι άλλοι προοδευτικοί για φαινόμενα που εξέθρεψαν, που εκθρέψαμε. Αυτά δεν αρμόζουν σε ανθρώπους του πολιτισμού της αριστεράς και της προόδου που διαπνέονται από παιδεία και φιλότιμο» υποστήριξε ο κ. Ψαριανός.

Στον αντίποδα, όμως, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ εξέφρασε τη διαφωνία του με την ερμηνεία του κ. Ψαριανού. «Με όλο το σεβασμό στον κ. Ψαριανό… η βία φέρνει βία» είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος και υποστήριξε ότι το φαινόμενο συνδέεται με την ανεργία. «Όταν ένα μεγάλο κομμάτι νεολαίας στενάζει στην ανεργία, ένα κομμάτι περιθωριοποιείται και σε μεγάλο βαθμό έχουν νιώσει μορφή βίας τότε την εκδηλώνουν με άγαρμπο τρόπο» είπε και πρόσθεσε ότι καταδικάζει την επίθεση κατά του κ. Οικονόμου. Οι αναφορές του κ. Παπαχριστόπουλου προκάλεσαν, όμως, την αντίδραση του κ. Ψαριανού αλλά και βουλευτών της ΝΔ που έκαναν λόγο για απόπειρα δικαιολόγησης της βίας. «Η σωματική βία είναι καταδικαστέα από οποιονδήποτε. Δεν δικαιολογώ κανέναν» απάντησε ο κ. Παπαχριστόπουλος και σημείωσε ότι ο κ. Οικονόμου «δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα