Έρχεται νέα νομοθετική ρύθμιση για τη φαρμακευτική κάνναβη

Έρχεται νέα νομοθετική ρύθμιση για τη φαρμακευτική κάνναβη

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει συσταθεί ήδη διυπουργική συντονιστική ομάδα για την επεξεργασία σχετικού νομοσχεδίου. 'Ναι' στη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης λέει ο Κατσίκης των ΑΝΕΛ

Θετική γνώμη για την νομιμοποίηση της χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης ενόψει σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Υγείας.

Στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ρωτήθηκε σε πηγαδάκι με κοινοβουλευτικούς συντάκτες εάν θα ψήφιζε υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης στην Ελλάδα. «Όχι φυσικά ! » είπε. Αργότερα ξεκαθάρισε, όμως, σε δημοσιογράφους ότι το «Όχι» του αφορά μόνο τη νομιμοποίηση του χασίς. Αντίθετα, αποκάλυψε ότι τάσσεται υπέρ της χρήσης τις ιατρικής κάνναβης για φαρμακευτικούς σκοπούς.

“Στη χρήση ινδικής κάνναβης για ιατρικούς λόγους δεν θα είχα αντίρρηση εφόσον και η ιατρική κοινότητα συναινούσε ότι συμβάλλει στη θεραπεία ασθενειών”, δήλωσε ειδικότερα ο κ.Κατσίκης.

Ξανθός: Ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για τη φαρμακευτική κάνναβη

Η νομοθετική ρύθμιση για την φαρμακευτική κάνναβη είναι πάντως, προ των πυλών, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. «Η διυπουργική συντονιστική ομάδα έχει ήδη καταλήξει σε ένα πρώτο σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο θα επιτρέπει την παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης εκτός κρατικού μονοπωλίου, σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία που ρυθμίζει τους ελέγχους και τις αδειοδοτήσεις που πραγματοποιεί ο ΕΟΦ και διατηρώντας τους περιορισμούς του κρατικού μονοπωλίου για την πρόσβαση των ασθενών στη χώρα στα σχετικά σκευάσματα» ανέφερε ο κ. Ξανθός απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε, μάλιστα, ότι οι αλλαγές στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για το κρατικό μονοπώλιο είναι απολύτως απαραίτητες, δεδομένου ότι όταν αυτό θεσμοθετήθηκε δεν είχε λάβει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την προοπτική αξιοποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης (καλλιέργεια, επεξεργασία, διάθεση σκευασμάτων).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα